Dit weekend geen reisinfo en belbusreservaties bij De Lijn

Reisinfo via Google Maps en routeplanner NMBS

Door elektriciteitswerken aan de dataservers van De Lijn zullen een aantal toepassingen dit weekend niet beschikbaar zijn. Het gaat om de reisinformatie, de reservatie van een belbus en de aanmaak van abonnementen. Als de werken volgens plan verlopen, werken alle toepassingen maandag opnieuw.

 

Alternatieven voor reisinfo
Van vrijdagavond 20 uur tot en met zondagavond 22 uur werken de reisinfotoepassingen van de vervoermaatschappij niet. Het gaat om de routeplanner op de website, de apps voor smartphones en de realtime info over bus en tram op de schermen aan de belangrijkste haltes. De schermen tonen tijdens het weekend de theoretische dienstregelingen.

Reizigers kunnen een rit met De Lijn plannen via Google Maps en de routeplanner van de NMBS. Bij de routeplanner van de NMBS moeten ze bij ‘uitgebreid zoeken’ de optie ‘alleen bus, tram en metro’ aanvinken.

 

Belbus reserveren voor vrijdag 17.00 uur
Reservaties voor de belbus voor vrijdagavond, het weekend en maandag moeten voor vrijdag 17.00 uur worden gemaakt. Wie een gereserveerde rit wil annuleren, kan de belbuscentrale telefonisch bereiken in het weekend.

Contacteer ons
Tom Van de Vreken Woordvoerder, De Lijn
Tom Van de Vreken Woordvoerder, De Lijn
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks een of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 36 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar circa 11 miljoen ritten. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grootste werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.