Dit weekend geen reisinfo en belbusreservaties bij De Lijn

Reisinfo via Google Maps en routeplanner NMBS

Donderdag 19 juni 2014 — Door elektriciteitswerken aan de dataservers van De Lijn zullen een aantal toepassingen dit weekend niet beschikbaar zijn. Het gaat om de reisinformatie, de reservatie van een belbus en de aanmaak van abonnementen. Als de werken volgens plan verlopen, werken alle toepassingen maandag opnieuw.

 

Alternatieven voor reisinfo
Van vrijdagavond 20 uur tot en met zondagavond 22 uur werken de reisinfotoepassingen van de vervoermaatschappij niet. Het gaat om de routeplanner op de website, de apps voor smartphones en de realtime info over bus en tram op de schermen aan de belangrijkste haltes. De schermen tonen tijdens het weekend de theoretische dienstregelingen.

Reizigers kunnen een rit met De Lijn plannen via Google Maps en de routeplanner van de NMBS. Bij de routeplanner van de NMBS moeten ze bij ‘uitgebreid zoeken’ de optie ‘alleen bus, tram en metro’ aanvinken.

 

Belbus reserveren voor vrijdag 17.00 uur
Reservaties voor de belbus voor vrijdagavond, het weekend en maandag moeten voor vrijdag 17.00 uur worden gemaakt. Wie een gereserveerde rit wil annuleren, kan de belbuscentrale telefonisch bereiken in het weekend.