Drie tramlijnen en extra halte voor nieuwe P+R Linkeroever

Vanaf komende maandag 17 januari verandert er heel wat voor de trambediening op Linkeroever. Niet enkel worden de tramlijnen 5 en 9 langer, ze krijgen ook een gloednieuwe eindhalte en de huidige eindhalte  verandert van naam. Voor tramlijn 3 komt er een halte bij. De aanpassingen kaderen binnen de opening van het nieuwe parkeergebouw P+R Linkeroever aan de Blancefloerlaan.

 

Nieuwe P&R, nieuwe halte

Wie gebruik wil maken van de parkeerplaatsen van P+R Linkeroever kan voortaan terecht in een gloednieuw en ruim parkeergebouw op een nieuwe locatie. Het parkeergebouw is eveneens gelegen langs de Blancefloerlaan, maar een stukje dichter bij Zwijndrecht, aan de overkant van de brug over de aansluiting tussen E17/R1 en E34. Er is plaats voor liefst 1.500 wagens. Het parkeergebouw, dat komende maandag opent, neemt de naam ‘P+R Linkeroever’ over van de voormalige gelijkgrondse parking ter hoogte van de tramkeerlus.

Aan de nieuwe P+R werd de voorbije maanden een nieuwe halte gebouwd. Deze krijgt de naam ‘P+R Linkeroever’. Daarom wordt aan de keerlus de huidige halte met die naam herdoopt in ‘Regatta’. De nieuwe benaming verwijst naar de nieuwe woonwijk ‘Regatta’ tussen de Blancefloerlaan en het Galgenweel.
 

Langere tramlijnen 5 en 9

De kersverse halte ‘P+R Linkeroever’ bevindt zich een eindje verder dan de huidige halte. Daarom worden de tramlijnen 5 en 9 verlengd tot aan het nieuwe parkeergebouw, waar speciaal een nieuwe tramhalte werd gebouwd met telkens twee perrons. De tramlijnen 5 en 9 krijgen er hun nieuwe eindhalte. Dat is dus één halte verder dan hun huidige eindhalte. Ook tram 3 houdt er halt, aangezien de nieuwe halte op de huidige reisweg naar P+R Melsele ligt.


Tram 15 naar Regatta

De reisroute van tram 15 wijzigt niet. Deze lijn behoudt gewoon de huidige eindhalte aan de keerlus, al zal die eindhalte dus voortaan Regatta heten. De lijnbenaming van lijn 15 wordt daarom aangepast naar ‘P+R Boechout – Regatta’.  Tramlijn 15 zal de nieuwe halte P+R Linkeroever dus niet bedienen aangezien halte Regatta de eindhalte is van lijn 15. Halte P+R Linkeroever is de eindhalte van de lijnen 5 en 9.


Drie tramlijnen

De nieuwe halte ‘P+R Linkeroever’ aan het kersverse parkeergebouw zal dus worden bediend door de drie tramlijnen 3, 5 en 9. De halte P+R Linkeroever zal hierdoor een frequentie hebben van 18 trams per uur. Tijdens de spits worden dat er zelfs meer dan 22 per uur. Wie naar het Antwerpse stadscentrum wil, kan voortaan dus eenvoudig de auto parkeren in de nieuwe P&R. Aan parkeerplaats is er geen gebrek, en de kostprijs bedraagt slechts 1 euro per dag. Vlakbij het parkeergebouw neem je aan de nieuwe halte ‘P&R Linkeroever’ tram 3, 5 of 9 richting stadscentrum en in een mum van tijd sta je in het stadshart: in 10 minuten rij je naar de Groenplaats en in 15 minuten naar het Centraal Station.

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.