Dringende werken tramsporen Kortrijksepoortstraat

De Lijn voert komende week dringende herstellingswerken uit aan de tramsporen in de Kortrijksepoortstraat. In het voorjaar van 2022 wordt een grondige aanpak voorzien.

 

In de Kortrijksepoortstraat, het gedeelte tussen Verlorenkost en Veergrep (op de eigen trambedding richting station Gent Sint-Pieters), zijn de sporen en het wegdek plaatselijk in erg slechte staat. Er is een verzakking die veel sneller degenereert dan verwacht. Omwille van de verkeersveiligheid en het verzekeren van de tramexploitatie dringt een spoedherstelling zich op.  

Deze dringende werken, die overdag worden uitgevoerd, starten op maandag 15 november en duren tot en met vrijdag 19 november. Gedurende die periode wordt alle verkeer in beide rijrichtingen omgeleid. Voetgangers ondervinden geen hinder. De voetpaden blijven toegankelijk. De tram en de nachtbus zullen een andere route volgen. Er rijdt geen tram op het traject Rabot-Burgstraat-Korenmarkt-Kortrijksepoortstraat-St.-Pieters. Tussen het Rabot en St.-Pieters volgt tram 1 de reisweg van tram 4. Bijkomende info weldra beschikbaar op delijn.be/gent

In de lente van 2022 staat een grondige aanpak van de Kortrijksespoortstraat op de planning. Deze werken zijn nodig om het comfort voor de omwonenden, tram- en weggebruikers te verhogen. De zone tussen Verlorenkost en Veergrep zal een volledig nieuw wegdek en nieuwe tramsporen krijgen. Ook andere zones in de straat worden grondig aangepakt. Op het kruispunt Verlorenkost wordt de toplaag asfalt vervangen. In de zone Nederkouter-Zoutstraat en Nederkouter-Kortrijksepoortstraat, zowel ter hoogte van Verlorenkost als ter hoogte van de Kanunnikstraat, worden asfalt en dwarsliggers vernieuwd. Deze werken zijn voorzien in de periode van medio februari tot midden april.

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.