Feestbussen brengen je vlot en veilig van oud naar nieuw in Vlaams-Brabant

Feestbussen brengen je vlot en veilig van oud naar nieuw in Vlaams-Brabant

30 Feestbuslijnen, dankzij samenwerking De Lijn en 23 lokale overheden en AB InBev

— In de provincie Vlaams-Brabant reis je tijdens oudejaarsnacht comfortabel en veilig met de bussen van De Lijn.  Speciale Feestbussen doorkruisen de regio Leuven, Hageland, de Vlaamse Rand en het Pajottenland  over 30 trajecten. Dit is mogelijk omdat 23 gemeenten en de Intergemeentelijke Preventiedienst Pajottenland mee hun schouders onder het project zetten. Ook AB InBev draagt financieel een  steentje bij.  

 

Normale vervoerbewijzen zijn geldig, ook op de Feestbussen. Maar wie op oudejaarsnacht of nieuwjaarsdag voordelig wil reizen, kiest voor het speciale oudejaarsnachtbiljet of sms-oudejaarsticket. Voor 4 euro neem je zo vaak je wil bus of tram van De Lijn. Van de Feestbussen 245 Brussel - Wemmel - Merchtem - Opwijk  en 288 Mechelen - Kapelle-op-den-Bos  kan je zelfs gratis gebruikmaken, dankzij de steun van respectievelijk de gemeenten Opwijk - Merchtem - Wemmel  en Kapelle-op-den-Bos.

 

30 feesttrajecten in de provincie

Dit jaar zorgen de chauffeurs van De Lijn op 30 trajecten voor veilig vervoer van oud naar nieuw. Het gaat om een mix van vaste trajecten en gelegenheidsroutes:

 

Voor  Leuven en Hageland:

 (klik op de feestlijnen voor de dienstregeling en de haltes)

 

Lokale overheden en AB InBev nemen mee de verantwoordelijkheid voor veilig vervoer

Dankzij de steun van heel wat lokale overheden en AB InBev kunnen feestvierders gebruikmaken van de Feestbussen om het nieuwe jaar veilig in te zetten. De 23 gemeenten die in Vlaams-Brabant mee hun schouders onder dit project zetten, zijn: Aalst, Aarschot, Asse, Beersel, Bierbeek, Boutersem, Dilbeek, Halle, Herent, Holsbeek, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Leuven, Mechelen, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Rotselaar, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Vilvoorde, Wemmel, Zemst en de Intergemeentelijke preventiedienst Pajottenland. Ook AB InBev draagt financieel een steentje bij. De Feestbussen 245 Brussel - Wemmel - Merchtem - Opwijk  en 288 Mechelen - Kapelle-op-den-Bos  zijn  zelfs gratis dankzij de steun van respectievelijk de gemeenten Opwijk - Merchtem - Wemmel  en Kapelle-op-den-Bos.

Het is onder meer dankzij deze goede samenwerking dat De Lijn en haar partners veilige verplaatsingsmogelijkheden kunnen bieden tijdens deze feestnacht bij uitstek.

 

30 uur bus en tram voor 4 euro

Wie op oudejaarsnacht of nieuwjaarsdag bus of tram neemt, kan 30 uur onbeperkt reizen voor 4 euro (+ 0,15 euro operatorkosten). Het sms-ticket voor oudejaarsnacht vraag je aan door ‘event’ te sms’en naar 4884. Dit sms-ticket is geldig vanaf 18 uur op 31 december en de hele eerste januari. Een papieren kaartje voor oudejaarsnacht is de avond zelf vanaf 18 uur te koop op de bus bij de chauffeur. Met het oudejaarsnachtticket kan je alle bussen, trams en feestritten nemen, uitgezonderd de Limburgse snellijnen 68, 178 en 179.

 

Dienstregelingen

Reizigers kunnen voor informatie over de feestbussen terecht op www.delijn.be/oudejaar..

 

Contacteer ons
Sonja loos - woordvoerder De Lijn 0471 20 00 22 - [email protected]
Sonja loos - woordvoerder De Lijn 0471 20 00 22 - [email protected]
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.