Feestje bouwen op Rock Werchter? Laat je rijden door de pendelbussen van De Lijn!

Feestje bouwen op Rock Werchter? Laat je rijden door de pendelbussen van De Lijn!

Rock Werchter, het grootste muziekfestival van België en meermaals internationaal bekroond. Vier dagen, vier podia met de grootste headliners, jonge wolven, felle rockers, straffe singer-songwriters, verse ontdekkingen en de vetste beats. En De Lijn zorgt ook dit jaar voor de veiligste en vlotste verbinding naar het festivalterrein. Vanaf woensdag 28 juni 13 uur tot en met maandag 3 juli 14 uur zijn er pendelbussen om de festivalgangers van en naar de wei te brengen. De Lijn zet hiervoor dagelijks 60 chauffeurs in. Op donderdag - traditioneel de drukste dag - zijn dat zelfs 100 chauffeurs. Het vervoer is inbegrepen in het festivalticket.

De Lijn brengt de festivalgangers vanaf Leuven Station, Aarschot Station en Parking Groen 8 vlot naar het festivalterrein en de camping.

De pendelbussen zijn gratis dankzij de tussenkomst van Rock Werchter. Een rit met de pendelbus duurt ongeveer 15 minuten. Een vouwfiets of opvouwbare step meenemen op de pendelbussen is niet toegelaten.

Uren pendelbussen

Woensdag 28 juni 2023: 13.00 tot 22.00 uur

  • Tussen Leuven Station en Werchter Erwteveld, BLAUWE ZONE

Donderdag 29 juni 2023 tot en met zondag 2 juli 2023: 7.00 tot 3.00 uur

  • Tussen Leuven Station en Werchter Wijgmaalsesteenweg, BLAUWE ZONE
  • Tussen Aarschot Station en Werchter Hoogland, GROENE ZONE
  • Tussen Parking Groen 8 Hoevestraat en Werchter Hoogland, GROENE ZONE

Maandag 3 juli 2023: 6.00 tot 14.00 uur

  • Van Wechter Wijgmaalsesteenweg naar Leuven Station, BLAUWE ZONE
  • Van Werchter Hoogland naar Aarschot Station, GROENE ZONE
  • Van Werchter Hoogland naar Parking Groen 8, GROENE ZONE

Welke pendelbus moeten de feestvierders nemen?

  • Wil je richting camping The Hive, dan neem je best de pendelbus vanuit het station van Leuven.
  • Wil je richting Camping A1, C3 of C7, neem dan de pendelbus in Aarschot.
  • Wil je rechtstreeks naar het festivalpark? Dan kan je de pendelbus nemen in Leuven en Aarschot.

Vervoerbewijzen

Met het festivalticket of het E-treinbiljet https://www.belgiantrain.be/nl/leisure/b-excursions/festivals/rock-werchter-etrain-ticket reizen de festivalgangers gratis met de pendelbussen dankzij de tussenkomst van Rock Werchter.

Meer info over Rock Werchter op https://www.rockwerchter.be/nl/

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.