Geen extra feestvervoer op Oudejaarsnacht omwille van corona

Geen extra feestvervoer op Oudejaarsnacht omwille van corona

Maar De Lijn blijft klaarstaan voor haar reizigers

De Lijn voorziet elk jaar een bijzondere dienstregeling met oud en nieuw. Maar helaas houdt corona ons nog steeds bezig. Gezien de geldende coronamaatregelen met o.m. de sluiting van de horeca om 23 uur en de beslissingen van verschillende lokale besturen om geen grote evenementen zoals vuurwerk te organiseren, is er dit jaar geen feestvervoer. De Lijn blijft klaarstaan voor haar reizigers en doet er alles aan om ze comfortabel naar hun bestemming te brengen. Zo zorgt De Lijn ervoor dat er in alle regio’s wel vervoer is dat beantwoordt aan de lokale noden. De reizigers kunnen voor maar 4 euro op oudejaarsnacht en nieuwjaar onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer.

Het aanbod per provincie

De Lijn raadt haar reizigers aan om voor al hun verplaatsingen de routeplanner te raadplegen via de De Lijn-app of de website.

 • Antwerpen

  Op het Antwerpse stadsnetwerk rijden de lijnen volgens de gewone vakantiedienstregeling. De trams blijven rijden tot 00.30 uur. Ook voor het streekvervoer is er geen speciaal feestvervoer, de bussen rijden volgens de normale vakantiedienstregeling.
   
 • Oost-Vlaanderen

  De bussen in de streek en de stadsnetten van Sint-Niklaas en Aalst rijden hun laatste rit tussen 20 uur en 21 uur. In Gent rijden de reguliere bussen tot 20 uur. Tussen 20 uur en 23 uur voorziet De Lijn een apart aanbod en van 23 uur tot 1 uur is het nachtnet actief.
   
 • West-Vlaanderen

  De laatste Kusttrams vertrekken omstreeks 2.30 uur à 3 uur. In de regio’s Brugge en Oostende kan je tot rond 1.30 uur mee met de oudejaar-avondnetten. De streekbussen rijden tot ongeveer 20.30 uur. Gratis openbaar vervoer (zonder vervoerbewijs) enkel op het Brugs grondgebied vanaf 31 december 4.50 uur 's morgens tot en met 1 januari 7.30 uur 's morgens.
   
 • Vlaams-Brabant

  In Leuven rijden de bussen volgens de vakantiedienstregeling. De Leuvense nachtbussen rijden tot 2.30 uur. In de Vlaamse Rand rijden de bussen ook volgens de vakantiedienstregeling, weliswaar met extra nachtritten op drie lijnen in de noord- en westrand (282, 214 en 128). Tot slot rijdt nachtbuslijn 620 zoals gewoonlijk de hele nacht lang.
   
 • Limburg

  In Limburg rijden de bussen volgens de vakantiedienstregeling.


Reizen voor maar 4 euro, zo vaak je wil

Gedurende de jaarwisseling kunnen de reizigers gebruik maken van een oudejaarsticket, sms-oudejaarsticket of m-ticket oudejaarsnacht. Voor maar 4 euro maken ze zoveel verplaatsingen als ze willen. Deze tickets zijn geldig vanaf 31 december 2021 om 18 uur tot en met 1 januari 2022 om 23.59 uur, op alle bussen en trams van De Lijn (uitgezonderd de Limburgse snellijnen).

 • Oudejaarsticket

  Het oudejaarsticket is te koop in de Lijnwinkels en in de ticketautomaten aan sommige haltes in de grotere steden.
   
 • Sms-oudejaarsticket

  Door 'EVENT' te sms’en naar 4884 kunnen de reizigers een dergelijk ticket aanschaffen (4 euro + 0,15 euro mobiele operatorkost).
   
 • M-ticket oudejaarsnacht

  Reizigers kunnen dit ticket aankopen door in te loggen op hun account via de website (via de app is dit ticket niet beschikbaar). Op onze website dient de reiziger zijn m-vervoerbewijs te activeren voor hij in het voertuig stapt.

Bestaande abonnementen of andere vervoerbewijzen zijn ook geldig op de bussen en trams.

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.