Geen trams 11 en 24 naar Melkmarkt tijdens weekend 10-11 augustus

Geen trams 11 en 24 naar Melkmarkt tijdens weekend 10-11 augustus

Nieuwe sporen voor Noorderlijn aan kruispunt Gemeentestraat-Anneessensstraat

Door werken voor Noorderlijn rijden trams 11 en 24 tijdens het weekend van 10 en 11 augustus niet naar de Melkmarkt. Aan het kruispunt van de Gemeentestraat en de Anneessensstraat worden dan nieuwe sporen gelegd, waardoor er geen trams kunnen rijden. Alternatieven tussen de omgeving van het Centraal Station en het stadscentrum zijn de premetrolijnen 3 en 5 (vanuit station Astrid) en 9 en 15 (vanuit station Diamant).

 

Tram 11 rijdt niet, tram 24 beperkt tot het Astridplein

Tram 11 rijdt dat weekend niet. De Lijn maakt van de werken aan de Rooseveltplaats gebruik om spoorwerken uit te voeren in de Provinciestraat. Zo hoeft lijn 11 niet nog eens te worden onderbroken. Alternatieven vanaf Berchem station zijn tram 4 (omgeving Groenplaats en Melkmarkt), tram 9 (Centraal Station), bussen 20-21 (Plantin Moretuslei) en bus 32 (Centraal Station). 

 

Tram 24 bedient op 11 en 12 augustus het traject Silsburg – Astridplein.

Antwerpen Aanbod/Dienstverlening
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks een of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 36 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar circa 11 miljoen ritten. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grootste werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.