Gewijzigde reisweg van lijnen 20 en 21 in Antwerpse wijk Zurenborg

Vanaf maandag 28 juni volgen de Antwerpse stadslijnen 20 (Borsbeek - Berchem – Rooseveltplaats) en 21 (Neerland - Middelheim - Rooseveltplaats) een nieuwe reisweg. Met deze aanpassing speelt De Lijn in op de vraag van het stadsbestuur en buurtbewoners om de buslijnen door Zurenborg beter te spreiden.

Stadsbuslijnen 20,21  en 30 rijden in de wijk Zurenborg. De Lijn laat lijnen 20 en 21 via een nieuw lijnschema rijden, de aangepaste reiswegen zorgen zo voor verminderde busdruk in de wijk. Lijn 30 behoudt haar huidige reisweg.

Vanaf maandag 28 juni zijn de nieuwe reiswegen als volgt:

  • lijn 20 zal tussen Berchem Station en het Centraal Station rijden via de Guldenvliesstraat, Cuperusstraat en Mercatorstraat;
  • lijn 21 behoudt haar normale reisweg richting Antwerpen tot aan Berchem Station en rijdt dan naar het Centraal Station via de Singel en de Plantin Moretuslei. Momenteel rijdt bus 21 richting Wilrijk vanuit het busstation van Berchem Station via de Uitbreidingsstraat – Statiestraat – Callensstraat – Van Varenberghstraat – Mimosastraat – Zonnebloemstraat – Uitbreidingsstraat. Vanaf maandag 28 juni zal deze bus rijden via Binnensingel en Uitbreidingsstraat. Aan Berchem Station zal de bus in deze richting dan ook aan een andere halte stoppen;
  • lijn 30 blijft onveranderd, ze behoudt de reisweg door Zurenborg.

Koen Kennis, Antwerpse schepen voor Mobiliteit: “De Lijn herschikt deze buslijnen om de druk op een aantal straten in Zurenborg te verlichten, en tegelijk staan de nieuwe routes garant voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. Samen met de gewijzigde in- en uitrijroutes van de bussen naar de stelplaats Zurenborg komt dit de leefbaarheid van de wijk ten goede.”

De bussen rijden dan door straten die op wandelafstand liggen van de huidige route, en ze blijven ook Berchem Station en het Centraal Station bedienen, net als enkele attractiepolen verderop beide lijnen.

Meer info

Reizigers kunnen terecht op delijn.be/antwerpen of op de routeplanner van De Lijn.

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.