Google Maps toont nu realtime of bus of tram van De Lijn op tijd rijdt of vertraging heeft

Reizigers die dagelijks met de bus of tram in Vlaanderen onderweg zijn kunnen hun reis voortaan nog beter plannen door de integratie van de realtime-info van De Lijn in Google Maps. De kaarten-app toont namelijk vanaf vandaag in realtime of de voertuigen een tikje te vroeg of te laat zijn of exact op tijd rijden.

De Lijn werkt continu aan haar realtime-info in haar eigen De Lijn-app, op haar website en aan de haltes. Dankzij het verbeterde systeem voor realtime-info weten de reizigers bijna exact wanneer hun bus of tram aan de halte zal stoppen.

De resultaten van het recentste klantentevredenheidsonderzoek van De Lijn tonen aan dat zowel de algemene tevredenheid als de tevredenheid over belangrijke aspecten gestegen is. De reizigers waarderen o.m. de verbeterde reisinformatie.

Als een reiziger tot voor kort Google Maps gebruikte om zijn route te plannen, zag hij enkel de theoretische dienstregeling. De realtime doorkomst van ritten die vertraging opliepen, geschrapt werden of die vervroegd reden was niet zichtbaar in Google Maps.

Vandaag gaat De Lijn een stap verder om de reisinformatie voor haar reizigers te optimaliseren en toont vanaf nu de realtime-info ook in Google Maps. Deze aanvulling maakt het nog makkelijker om zich met het openbaar vervoer te verplaatsen in Vlaanderen.

De Lijn blijft verder werken om de beschik- en betrouwbaarheid van haar realtime-info te verbeteren. In 2021 scoorde De Lijn hier al 98 % en 93 % op, en dit jaar wil De Lijn het nóg beter doen.

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.