Gratis bus en tram in Gent tijdens Museumnacht

Gratis bus en tram in Gent tijdens Museumnacht

Vanaf 17 uur tot einde dienst op alle lijnen in en naar Gent

Tijdens de Gentse Museumnacht op donderdag 6 december zijn bus en tram in en naar Gent gratis vanaf 17 uur. Het gaat om 51 bus- en tramlijnen, 6 belbussen en ook de 8 lijnen van het nachtnet. Reizigers moeten geen vervoerbewijs tonen. 

De tramlijnen 1 (ook gekend als de Museumlijn), 2, 4 en buslijnen 3, 17, 18, 38 en 39 rijden tot in het centrum. Door de Gentse Winterfeesten vomlgen sommige lijnen een omleiding. Meer info: www.delijn.be.

Dit jaar nemen acht musea deel aan de Museumnacht: Design Museum Gent, S.M.A.K., Museum Dr. Guislain, Het Huis van Alijn, Industriemuseum, MSK, STAM en De Sint-Pietersabdij.

Contacteer ons
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.