Gratis naar het shoppinghart van Roeselare met De Lijn

Elk weekend van december gratis vervoer op grondgebied Roeselare

Naar jaarlijkse gewoonte is het vervoer met De Lijn op het grondgebied van Roeselare opnieuw gratis tijdens de shopping weekends in december. Het initiatief gaat uit van het Roeselaarse stadsbestuur, de Roeselaarse handelaars en De Lijn. Ook elders kan je tijdens de eindejaarsperiode gratis en ontspannen gaan shoppen met De Lijn. Meer info is te vinden via www.delijn.be.

 

Extra bussen tijdens 2 shopping weekends

De Roeselaarse Handelaars en het stadsbestuur van Roeselare organiseren 5 opeenvolgende shopping weekends vanaf zaterdag 1 en zondag 2 december tot en met zaterdag 29 en zondag 30 december. Reizen met De Lijn op het grondgebied van Roeselare is gratis tijdens deze shopping weekends dankzij de financiële steun van het stadsbestuur van Roeselare. Tijdens de shopping weekends van zaterdag 15 en zondag 16 december en van zaterdag 22 en zondag 23 december rijden er telkens extra bussen op de stadslijnen alsook op de lijnen 30 Diksmuide – Houthulst – Roeselare, 31 Roeselare – Hooglede – Diksmuide en 80 Roeselare – Tielt.

 

Gratis shuttlebussen op 26 december

Op 26 december worden er naar aanleiding van de kerstparade gratis shuttlebussen ingezet tussen site Schiervelde (halte zwembad) en het centrum. De shuttlebussen rijden tussen 14 uur en 20.30 uur.

 

Info

De info in verband met de shopping weekends is ook terug te vinden via www.delijn.be.

Contacteer ons
Inge Debruyne woordvoerster, De Lijn
Inge Debruyne woordvoerster, De Lijn
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.