Gratis pendelbus van De Lijn brengt festivalgangers naar Graspop

Gratis pendelbus van De Lijn brengt festivalgangers naar Graspop

Maak je klaar voor een overweldigende ervaring vol razende gitaren, donderende drums en knallende bassen, want het grootste metalfestival van Vlaanderen staat voor de deur! In samenwerking met de organisator biedt De Lijn gratis pendelbussen aan om festivalgangers van Mol station naar het festivalterrein te brengen, en weer terug. Zo kunnen ze op een milieuvriendelijke manier reizen, met minder CO₂-uitstoot.

“Met de gratis pendelbus hoeven reizigers zich geen zorgen te maken over parkeerproblemen, het stressen om op tijd te komen of hoe ze na het festival weer veilig thuis komen. Op die manier kunnen zij zich volledig concentreren op het beleven van de ultieme metalervaring”, aldus Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Praktische informatie

De pendelbus rijdt van woensdag 14 juni tot en met maandag 19 juni. De reistijd tussen Mol station en het festivalterrein bedraagt 40 minuten.

Tussen de volgende tijden rijdt de pendelbus elke 10 minuten:

  • Woensdag 14 juni van 12.00 uur tot 23.00 uur
  • Donderdag 15 juni van 7.00 uur 's ochtends tot 3.00 uur 's nachts
  • Vrijdag 16 juni tot en met zondag 18 juni van 8.00 uur 's ochtends tot 3.00 uur 's nachts
  • Maandag 19 juni van 7.00 uur tot 14.00 uur

De pendelbussen stoppen alleen bij Mol station en het festivalterrein, er zijn geen andere tussenliggende haltes.

Gratis pendelbussen

De pendelbussen zijn gratis, een vervoerbewijs is niet nodig.

Als festivalgangers gebruik maken van andere (vaste) buslijnen, moeten ze ervoor zorgen dat ze een geldig vervoerbewijs hebben om een boete te voorkomen. Zij plannen hun route het beste van tevoren met de routeplanner in de app van De Lijn.

Alle informatie over het festival staat op de website van Graspop: http://www.graspop.be/

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks een of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 36 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar circa 11 miljoen ritten. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grootste werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.