Havenbuslijnen passen hun traject aan

 

 

ANTWERPEN – Op 1 september herstart niet enkel het schooljaar, ook de meeste werknemers nemen dan afscheid van de zomervakantie en gaan weer aan de slag. Op de meeste tram- en buslijnen van De Lijn herstart de gebruikelijke dienstverlening. Voor de havenlijnen verandert er evenwel iets wezenlijks op 1 september. De lijnen 762, 763 en 764 rijden vanaf dan een gewijzigd traject.

De havenlijnen van De Lijn voorzien in een vlotte verbinding van het Antwerpse havengebied met belangrijke overstappunten in de stad. Enkele jaren geleden werd er besloten om het traject van de lijnen 760 en 761 aan te passen. Daar komen nu ook de overige havenlijnen 762, 763, 764 bij. De aanpassing van de trajecten voor alle havenlijnen is het gevolg van een gezamenlijke beslissing van de Antwerpse haven, de Zeevaartschool, de Stad Antwerpen en De Lijn.

Het betreft een definitieve trajectaanpassing die het gevolg is van veranderende reizigersbehoeften. Deze beslissing staat dus los van de personeelstekorten bij De Lijn die op andere lijnen voor tijdelijke structurele ingrepen zorgen.

De vernieuwde trajecten van de havenlijnen gaan van start op donderdag 1 september. Vanaf dan zullen deze lijnen niet langer de Rooseveltplaats maar wel P&R Luchtbal als eindhalte hebben. Dit is voor de havenlijnen 760 en 761 reeds langer het geval. De overige havenlijnen 762, 763 en 764 komen daar nu bij. P&R Luchtbal is vanaf de Rooseveltplaats alleszins makkelijk te bereiken met tramlijn 1 of de streekbussen 720, 770, 771, 772 en 776. Tramlijn 6 vertrekt dan weer vanaf het Centraal Station richting P+R Luchtbal.

 

Bijkomende info: delijn.be, in de routeplanner en de app.

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.