Kustlijnwinkels heropenen

De Lijn is altijd blijven rijden tijdens de coronacrisis. Ook tijdens de vakantieperiodes kunnen de reizigers onveranderd op De Lijn rekenen. Deze zomer heropent De Lijn daarom opnieuw 14 Kustlijnwinkels.  

Van De Panne over Bredene tot en met Knokke, op 14 locaties aan de kust worden tijdens de zomer opnieuw fysieke Kustlijnwinkels voorzien. Vorig jaar werd het totale aantal Kustlijnwinkels ingekrompen omdat er, in het kader van de digitalisering van het aanbod van De Lijn, op diverse locaties betaalautomaten waren geïnstalleerd. Verder biedt De Lijn diverse mogelijkheden om digitaal en contactloos te betalen. Dit jaar werd beslist om, in aanvulling op de betaalautomaten, opnieuw overal Kustlijnwinkels te openen. In deze fysieke contactpunten van De Lijn kunnen reizigers en toeristen tijdens het hoogseizoen terecht voor uiteenlopende reisinformatie en vervoerbewijzen. Onze medewerkers helpen hen graag, en staan steeds ter beschikking. Uiteraard worden er de nodige corona-preventiemaatregelen in acht genomen.

Naargelang de vaccinaties vorderen en de coronadreiging afneemt, mag er deze zomer wellicht weer de nodige drukte worden verwacht aan de kust. De Lijn brengt zoals steeds de reizigers en toeristen graag veilig en vlot ter bestemming. Er gaan daarom 14 Kustlijnwinkels open. Op deze manier hoopt De Lijn bovendien het kusttoerisme een hart onder de riem te steken.

Er wordt geopteerd om tijdens de Paasvakantie, op Hemelvaartsdag en in het Pinksterweekend met 9 Kustlijnwinkels te werken. Enerzijds komt De Lijn hiermee tegemoet aan de gemeenschappelijke oproep van de kustburgemeesters om de kust zoveel mogelijk te vermijden. Anderzijds worden de werkingsmiddelen hierdoor optimaal besteed. Uiteraard is er ook nog steeds de vaste Lijnwinkel in Oostende. Daar kan men het hele jaar terecht. De beschikbaarheid van het aantal Kustlijnwinkels tijdens de zomer kadert binnen de verdergaande digitalisering van het aanbod van De Lijn, waaronder de implementatie van betaalautomaten aan de kust.   

De Kustlijnwinkels bevinden zich opnieuw op hun vertrouwde locatie. Adressen en openingsuren zijn gemakkelijk te vinden in de storelocator op de website van De Lijn: https://www.delijn.be/nl/vervoerbewijzen/verkooppunten/lijnwinkels.html

 

OVERZICHT 9 KUSTLIJNWINKELS:

-De Panne Centrum

-Koksijde Bad

-Nieuwpoort Stad

-Westende Bad

-Middelkerke Casino

-Oostende Marie-Joséplein

-De Haan aan Zee

-Blankenberge Station

-Knokke Station

 

BIJKOMENDE KUSTLIJNWINKELS ZOMERMAANDEN:

-Wenduine Centrum

-Oostduinkerke Bad

-Nieuwpoort Bad

-Oostende Station extra loket

-Bredene aan Zee

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.