Kusttram: 12 tramhaltes veranderen binnenkort van naam

Kusttram: 12 tramhaltes veranderen binnenkort van naam


​Vanaf 1 juli krijgen twaalf Kusttramhaltes een nieuwe naam. Het betreft haltes in De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Oostende, Bredene, De Haan en Knokke-Heist. Eerstdaags start De Lijn met de aanpassingen van de namen aan de haltes. Ook het kaartmateriaal aan de haltes en op de website, evenals alle andere communicatie over de Kusttram, krijgen nog voor de zomer een update.

Op 1 juli 2023 veranderen twaalf Kusttramhaltes van naam. Deze naamswijzigingen zijn nodig omdat de oude haltenamen niet meer passen bij de huidige situatie en/of directe omgeving, of niet meer logisch klinken. Dat kan verwarrend zijn voor de reizigers. Om de herkenbaarheid en daarmee ook het comfort van de reiziger te verbeteren, werd daarom beslist om de haltenamen aan te passen.

De nieuwe haltebenamingen zullen vanaf begin juni zichtbaar worden aan de betrokken haltes en in alle nieuwe zomercommunicatie over de Kusttram. De haltebenamingen worden uiteraard aangepast in beide rijrichtingen.

NIEUWE HALTEBENAMINGEN
Deze Kusttramhaltes krijgen vanaf 1 juli 2023 een nieuwe benaming:

De Panne

  • De Panne Golfstraat wordt De Panne Canadezenplein


​Koksijde

  • Oostduinkerke Groenendijk Bad wordt Oostduinkerke Groenendijk


​Nieuwpoort

  • Nieuwpoort Zonnebloem wordt Nieuwpoort Sint-Bernardusplein
  • Nieuwpoort Ysermonde wordt Nieuwpoort Victorlaan


​Oostende

  • Raversijde Domein Raversijde wordt Raversijde Provinciedomein
  • Oostende Raversijde wordt Raversijde Middenlaan
  • Oostende Ravelingen wordt Oostende Duinenkerkje
  • Oostende Weg naar Vismijn wordt Oostende Vismijn
  • Oostende Duin & Zee wordt Oostende Oosteroever


​Bredene

  • Bredene aan Zee wordt Bredene Duinenplein


​De Haan

  • De Haan Preventorium wordt De Haan Zeepreventorium


​Knokke-Heist

  • Duinbergen wordt Duinbergen Kerk

 

Story image

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.