Lijn 20a omgeleid in Eigenbilzen en Gellik

Functionele ritten blijven waar mogelijk haltes bedienen voor scholieren en pendelaars

De brug over het Albertkanaal in Eigenbilzen wordt vanaf maandag 25 februari  tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. Ook de  bussen van De Lijn dienen een omleiding te volgen.  Vanaf maandag 25 februari zal het traject van lijn 20a (Hasselt-Maastricht) tussen de haltes  Mopertingen  Annastraat en Lanaken Commandant Giddelostraat dan ook aangepast worden. De tussenliggende haltes in Gellik en het centrum van Eigenbilzen kunnen – op enkele functionele ritten afgestemd op pendelaars en scholieren na -  tijdelijk niet bediend worden. Reizigers die normaal gebruik maken van deze haltes  kunnen voor informatie over de alternatieve reisweg, de (vervang)haltes en de aangepaste doortochttijden terecht op de www.delijn.be/lanaken en www.delijn.be/bilzen

 

Aangepaste reisweg

Vanaf maandag 25 februari rijdt lijn 20a vanuit Munsterbilzen, via de Lochtstraat door Eigenbilzen en verder via de N2 naar Veldwezelt en Lanaken (zie plannetje). Reizigers die normaal op- of afstappen tussen de haltes Mopertingen, Annastraat en Lanaken, Commandant Giddelostraat  dienen er rekening mee te houden dat zij tijdelijk een andere halte dienen te gebruiken. Het gaat om volgende haltes:

Haltes in Gellik:

Haltes in Eigenbilzen:

  • Gellik – Kruispunt Dorpsstraat
  • Eigenbilzen – Kerk
  • Gellik – Kerk
  • Eigenbilzen – Kruising
  • Gellik – Kruispunt Zavelstraat
  • Eigenbilzen – Lochtstraat

 

  • Eigenbilzen – Molendriesstraat

Haltes in Mopertingen:

  • Eigenbilzen – Litsebeekstraat
  • Mopertingen – Mopertingenstraat
  • Eigenbilzen – Brug Albertkanaal

 

  • Eigenbilzen – Berenbroek

 

Tijdens de daluren en in het weekend worden hoger vermelde haltes niet bediend en dienen de busgebruikers op- en af te stappen aan een alternatieve halte.

 

Wel nog bediening voor scholieren en pendelaars

Op weekdagen (ochtend- en avondspits) blijven een beperkt aantal functionele ritten van lijn 20a deze haltes bedienen. Zo geraken scholieren en pendelaars in elk geval op hun bestemming.  Het gaat om de volgende ritten: 9, 28, 40, 47, 62, 85, 92, 94, 97, 108, 115 en 117. De volgorde waarin de bus de haltes aandoet, kan afwijken van de normale reisweg. Ook de doortochttijden kunnen verschillen.

 

Meer informatie

Aan hoger vermelde haltes zijn affiches voorzien met daarop informatie over de aangepaste reisweg en de alternatieve op- en afstapplaatsen.

Reizigers kunnen ook terecht op de website van De Lijn www.delijn.be/lanaken en www.delijn.be/bilzen voor gedetailleerde informatie per halte.

 

Duur

De omleiding is voorzien voor de volledige duur van de werken aan kanaalburg BR07.

 

persdienst De Lijn

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.