Buslijn 55 herneemt normale reisweg vanaf 1 september

Goed nieuws voor de reizigers van buslijn 55 Gent-Zelzate: vanaf vrijdag 1 september herneemt deze lijn de gebruikelijke reisweg. Enkel ter hoogte van de werken aan Meulestedebrug wordt een korte omleiding voorzien. Voor de lijnen 52/53/54/58 wordt momenteel nog aan een oplossing gewerkt.

De werken aan de drukke verkeersknoop ter hoogte van Meulestedebrug en in de noordrand en het havengebied van Gent hebben al enkele maanden een grote impact op de doorstroming van het verkeer. Ook de buslijnen 52, 53, 54, 55 en 58 ondervinden daar hinder van. In samenspraak met de Vlaamse Waterweg nv, het Agentschap Wegen en Verkeer, Farys en de Stad Gent zoekt De Lijn constant naar oplossingen voor deze situatie, om de hinder voor de betrokken busreizigers zoveel mogelijk te beperken.

Busbaan Pantserschipstraat

Dankzij een nieuwe fase in de werken Meulestedebrug, waarbij er een busbaan wordt voorzien in de Pantserschipstraat, is er voor lijn 55 Gent-Zelzate vanaf vrijdag 1 september een oplossing. Hierdoor zal lijn 55 de normale reisweg met de gebruikelijke reistijd kunnen hernemen. Enkel ter hoogte van de werken aan Meulestedebrug is er nog een korte omleiding voorzien via de Pantserschipstraat, Aakstraat en Kapiteinstraat.

Lijnen 52-53-54-58

Voor buslijn 52 Gent-Assenede-Boekhoute, buslijn 53 Gent Zuid-Ertvelde-Bassevelde, buslijn 54 Gent-Evergem-Doornzele en lijn 58 Gent-Eeklo-Brugge wordt momenteel nog verder onderzocht welke aanpassingen mogelijk zijn om ook op deze lijnen zoveel mogelijk terug te kunnen gaan naar de normale rijtijden en -routes. Deze vier buslijnen komen van een andere kant dan buslijn 55, waardoor de busbaan Pantserschipstraat voor hen geen soelaas brengt.

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.