Loketten De Lijn in Brussel-Noord weer open

Loketten De Lijn in Brussel-Noord weer open

Informatie en vervoerbewijzen voor reizigers

De Lijnwinkel aan station Brussel-Noord is opnieuw open op zijn oorspronkelijke locatie vlakbij het busstation. Met de start van het schooljaar in het verschiet, kopen of verlengen heel wat reizigers een abonnement. Daarom heropent De Lijn haar loketten op de oorspronkelijke locatie, vlakbij de bus- en treinperrons van Brussel-Noord. Na de sluiting van het CCN in april verhuisde de winkel tijdelijk naar Brussel-Zuid, en vervolgens naar het Consciencegebouw op de Albert II-laan.

Reizigers vinden de toegang aan perron 2 (de halte van bus 214).  Enkel de wachtrij naar de Lijnwinkel is tijdens de openingsuren toegankelijk via perron 2. De rest van de inkomhal van het CCN blijft voorlopig gesloten. Waarschijnlijk starten dit najaar werken voor de verbeteringen aan het busstation.

Contacteer ons
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.