Met de Feestbussen veilig het nieuwe jaar in

De Lijn, provincie Limburg en 27 Limburgse gemeenten zorgen voor veilig vervoer tijdens oudejaarsnacht

Tijdens oudejaarsnacht rijden de Feestbussen van De Lijn weer uit in Limburg en dit over 24 trajecten. Dit is mogelijk omdat 27 gemeenten mee hun schouders onder het project zetten. Maar ook de provincie Limburg draagt financieel haar steentje bij. ‘ Op die manier helpen we onze Limburgers om veilig op hun feestbestemming te geraken … en ook weer veilig terug thuis. Samen zorgen we voor een veilige start van het nieuwe jaar voor iedereen. Met dat goede voornemen wenst het provinciebestuur iedereen alvast een gelukkig en vooral veilig 2019!’ zegt Bert Lambrechts, gedeputeerde voor Mobiliteit.

Normale vervoerbewijzen blijven natuurlijk geldig, ook op de Feestbussen. Maar wie op oudejaarsnacht of nieuwjaarsdag voordelig wil reizen, kiest voor het speciale oudejaarsnachtbiljet of sms-oudejaarsticket. Voor 4 euro neem je zo vaak je wil bus of tram van De Lijn. Inwoners van de 27 deelnemende gemeentes kunnen dan weer gratis reizen, mits zij op voorhand hun gratis sms-oudejaarsticket aanvragen.

 

 

24 feesttrajecten in Limburg

Dit jaar zorgen 30 medewerkers van De Lijn op 24 trajecten voor veilig vervoer van oud naar nieuw. Het gaat om een mix van vaste trajecten en gelegenheidsroutes:

(klik op de trajecten voor de dienstregeling en de haltes)

 

Gratis sms-oudejaarsticket voor inwoners van 27 Limburgse gemeenten

Heel wat gemeentebesturen bieden een gratis sms-ticket aan tijdens oudejaarsnacht. Dat is het geval voor 27 van de 44 gemeenten in Limburg: Alken, Beringen, Bocholt, Bree, Diepenbeek, Genk, Hamont-Achel, Hasselt, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Kortessem, Lanaken, Leopoldsburg, Lommel, Maasmechelen, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Opglabbeek, Overpelt, Peer, Tessenderlo, Tongeren, Voeren, Wellen en Zutendaal.

 Inwoners van deze gemeenten kunnen een gratis sms-ticket aanvragen via de website van De Lijn. Vervolgens krijgen ze een mail met uitleg hoe ze het ticket op oudejaarsavond kunnen activeren. De provider rekent nog wel 0,15 euro kosten aan.

Er kunnen maximaal 4 sms-tickets per gsm-nummer aangevraagd worden. Registreren voor een gratis sms-ticket kan tot en met 30 december. De gratis tickets zijn geldig van 31 december om 18 uur en op nieuwjaarsdag zelf tot middernacht.

 

30 uur bus en tram voor 4 euro

Wie toch een kaartje moet kopen, kan 30 uur onbeperkt de bus en tram nemen voor 4 euro (+ 0,15 euro operatorkosten). Het sms-ticket voor oudejaarsnacht vraag je aan door ‘event’ te sms’en naar 4884. Dit sms-ticket is geldig vanaf 18 uur op 31 december en de hele eerste januari. Een papieren kaartje voor oudejaarsnacht is de avond zelf vanaf 18 uur te koop op de bus bij de chauffeur. Met het oudejaarsnachtticket kan je alle bussen, trams en feestritten nemen, uitgezonderd de snellijnen 68, 178 en 179. 

 

Dienstregelingen

Reizigers kunnen voor informatie over de dienstregeling en de haltes van de feestbussen terecht op www.delijn.be/oudejaar of hun reis uitstippelen via www.delijn.be/routeplanner.

 

 

Contacteer ons
Sonja Loos - woordvoerder 0471 20 00 22 - [email protected]
Sonja Loos - woordvoerder 0471 20 00 22 - [email protected]
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.