Met De Lijn (gratis) naar Aalst Carnaval

Met De Lijn (gratis) naar Aalst Carnaval

Van 23 tot en met 25 februari

Wie Aalst zegt, denkt praalwagens, humor en vooral: feest! Op 23, 24 en 25 februari toont dé carnavalsstad weer haar beste kant. Beleef het mee vanop de eerste rij. Op heel wat lijnen kan je op zondag mee met extra ritten en dankzij de stad Aalst kan je elke nacht gratis mee met de nachtbussen. Alsof dat nog niet genoeg is: voor wie op zondag met de wagen naar de parade komt zijn er gratis pendelbussen vanaf de P+R stadsrandparkings.

Extra ritten naar de stoet op zondag

  • Op de volgende lijnen kan je zondag 23 februari mee met extra heen- en terugritten: 26, 41, 44, 54, 57, 59, 81, 87, 92, 94, 96 en 214.
  • De haltes in het centrum worden vervangen door tijdelijke haltes vlakbij zodat de stoet vlot door kan. Kijk goed op welke locatie je afstapt, want daar vertrekt je bus ook voor de terugreis.
  • Stippel je route uit met de routeplanner of de app van De Lijn. Sta je aan de halte en wil je zien wanneer je bus juist komt? Ga dan naar www.delijn.be en vul in het zoekveld de naam of het nummer van je halte in. Handig!

De festiviteiten op maandag en dinsdag vallen in de krokusvakantie. Alle bussen rijden dan volgens vakantiedienstregeling.

Gratis nachtbussen op 23, 24 en 25 februari

Tijdens de nachten van zondag op maandag, maandag op dinsdag en dinsdag op woensdag zijn er gratis nachtbussen dankzij de stad Aalst. Reizigers kunnen hiervoor rekenen op lijn 2, 31, 44, 57, 59, 82, 91, 213 en 214. Kijk goed na op de website hoe laat deze lijnen vertrekken en welk traject ze volgen.

Gratis pendelbussen van een P+R naar de stoet op zondag

Toch met de wagen naar Aalst? Parkeer dan zondag gratis aan de stadsrand op de aangegeven P+R parkings van één van de vele bedrijven. Tussen 12 uur en 16.45 uur kan je mee met een gratis pendelbus naar het centrum. Vanaf 17 uur kan je vanuit het centrum nog tot 22 uur terug naar de parking. De pendelbussen rijden om de 10 minuten.

Zowel de parking als de pendelbus is gratis dankzij de stad.

Gewijzigde bushaltes tijdens de festiviteiten

  • Van zondag 23 februari tot en met dinsdagnacht 25 februari is het busstation niet toegankelijk door de festiviteiten.
  • Vanaf de rand van de stad rijden de bussen via alternatieve reiswegen naar de Walstraat – Hoge Vesten – Leo Gheeraerdtslaan of naar de Sint-Annabrug/Frits De Wolfkaai.
  • Op zondag worden de haltes in het centrum vervangen door tijdelijke haltes vlakbij zodat de stoet vlot door kan.
  • Raadpleeg ook de informatie aan de haltes.

Koop je vervoerbewijs vooraf

  • De nacht- en pendelbussen zijn gratis. Op alle andere lijnen gelden de normale tarieven en vervoerbewijzen. Neem je slechts af en toe de bus? Dan is een m-ticket de goedkoopste formule.
  • Lijnwinkel Aalst is gesloten van zaterdag 22 tot en met dinsdag 25 februari door de festiviteiten.
Contacteer ons
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.