Met De Lijn naar Pukkelpop en na de festivaldag met de nachtbus ook weer huiswaarts

Festivalgangers rijden tijdens Pukkelpop 2022 onbeperkt met de shuttlebussen van De Lijn tussen het station van Hasselt, de campings en het festivalterrein in Kiewit. Samen met de provincie Limburg en 37 gemeenten zorgt De Lijn na iedere festivaldag ook voor extra nachtritten.

Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit: “De Lijn zorgt ook dit jaar voor extra vervoer tijdens Pukkelpop. Concreet kunnen de festivalgangers gebruik maken van shuttlebussen van De Lijn tussen het station van Hasselt de campings en het festivalterrein in Kiewit. Daarnaast voorziet De Lijn ook enkele nachtritten naar tal van steden en gemeenten in Limburg. In het totaal gaat om 114 extra bussen. Festivalgangers kunnen zich dus op een vlotte manier van en naar Pukkelpop verplaatsen zonder enige parkeerstress.”

Samen met 37 gemeenten en De Lijn is de provincie Limburg de grote trekker van dit project.  "Verkeersveiligheid bij jongeren blijft een aandachtspunt", zegt gedeputeerde voor mobiliteit, Bert Lambrechts. "Ook tijdens hun vrije tijd hebben jongeren recht op veilige vervoersmogelijkheden. Wij moeten niet alleen de  vinger opsteken en wijzen op de risico’s van alcohol in het verkeer. Wij moeten ook durven investeren in veilige en efficiënte alternatieven.  Met de Pukkelpop-nachtbussen  zorgen we samen voor meer verkeersveiligheid tijdens de uittocht van de vele festivalgangers na het laatste optreden, en brengen we hen veilig terug thuis.”

Goed om weten: het onbeperkt gebruik van de External en Internal shuttles zit inbegrepen in het festivalticket.

Wie naar de camping moet hoeft zich al evenmin zorgen te maken over hoe al die kampeerspullen daar te krijgen. De Lijn voorziet immers heuse bolderkarren. Die zijn licht, handig te hanteren, en lenen zich perfect om tentjes, slaapzakken en allerlei andere kampeerbenodigdheden zonder moeite te vervoeren naar de kampeerplek. Ze zijn te vinden aan de stand van De Lijn vlak bij de bushalte.

External shuttle

Pukkelpopbezoekers die met de bus of met de trein aankomen te Hasselt Station kunnen met de External shuttle naar Kiewit doorreizen. Deze shuttle rijdt vanaf Hasselt Station eerst naar Camping Relax en dan verder naar het festivalterrein en Camping Chill in Kiewit.

De External shuttle rijdt in een lus:
Station Hasselt - Camping Relax - Festivalterrein / Camping Chill - Station Hasselt

 • Wanneer?
  • op donderdag 18 augustus: tussen 09.30 en 02.30 uur
  • op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus: tussen 10.00 en 06.00 uur
  • op zondag 21 augustus: tussen 10.00 en 04.30 uur
  • op maandag 22 augustus: tussen 08.00 en 16.00 uur

De shuttlebussen rijden op maandag zowel van Camping Relax als van Camping Chill rechtstreeks naar het trein- en busstation in Hasselt.

Internal shuttle

De Internal shuttle rijdt heen en weer tussen Camping Relax en het festivalterrein.

 • Wanneer?
  • op donderdag 18 augustus: tussen 11.00 en 05.30 uur
  • op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus: tussen 10.00 en 06.30 uur
  • op zondag 21 augustus: tussen 10.00 en 04.30 uur 

Met de nachtbus naar huis na iedere festivaldag!

Na afloop van de festivaldagen vertrekken ook weer nachtbussen vanuit Kiewit over 16 trajecten naar 37 gemeentes. Dat is zo op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus.

Dit is mogelijk omdat naast De Lijn ook de Provincie Limburg en 37 gemeentes het project financieel ondersteunen. De provincie neemt ongeveer twee derde van de kosten voor haar rekening. De overige kosten zijn voor rekening van de 37 deelnemende gemeenten.

Festivalgangers uit de deelnemende gemeenten kunnen gratis van de nachtbussen gebruikmaken op vertoon van een PKP22-polsbandje.

De nachtbussen rijden op:

 • vrijdag 19 augustus – vertrek om 02.30 uur
 • zaterdag 20 augustus – vertrek om 02.30 uur
 • zondag 21 augustus – vertrek om 00.30 uur (!)

De nachtbussen rijden op volgende trajecten:

 • Nachtbus 3 Kiewit – Nieuwerkerken - Wellen – Borgloon
 • Nachtbus 4 -39 Kiewit – Kortessem - Tongeren – Riemst
 • Nachtbus 8 Kiewit – Genk – As – Opglabbeek – Gruitrode – Bree - Bocholt – Kaulille
 • Nachtbus 16 Kiewit - Meeuwen-Gruitrode – Bree – Kinrooi
 • Nachtbus 18a Kiewit – Houthalen-Helchteren – Hechtel – Peer – Eksel – Overpelt - Neerpelt – Achel
 • Nachtbus 20a Kiewit – Diepenbeek – Hoeselt
 • Nachtbus 20a Kiewit – Bilzen
 • Nachtbus 21a Kiewit – Alken – Sint-Truiden – Gingelom
 • Nachtbus 45 Kiewit – Diepenbeek – Lanaken
 • Nachtbus 45 Kiewit - Zutendaal - Maasmechelen - Dilsen-Stokkem
 • Nachtbus 48 Kiewit – Houthalen-Helchteren – Peer – Hamont-Achel
 • Nachtbus 52-58 Kiewit – Heusden-Zolder – Beringen – Leopoldsburg
 • Nachtbus 91 Kiewit – Lummen – Paal – Tessenderlo – Ham
 • Nachtbus 180 Kiewit – Helchteren – Hechtel – Eksel – Lommel
 • Nachtbus 299 Kiewit – Herk-de-Stad - Linkhout (Lummen) – Diest
 • Nachtbus AL Kiewit – Kuringen – Kermt – Stevoort – Sint-Lambrechts-Herk – Rapertingen - Godsheide

De nachtbussen vertrekken in Kiewit op volgende plaatsen:

 • Voor de nachtbussen 16, 18a, 48, 52-58 en 180 wandel je vanaf de festivaluitgang naar rechts (richting Zonhoven) tot net voorbij de kerk van Kiewit. De bussen staan opgesteld aan de kant van de kerk.
 • Voor de nachtbussen 3, 4-39, 8, 20a, 21a, 45, 91, 299 en AL wandel je vanaf de festivaluitgang een 100 meter naar links (richting Hasselt) tot aan de Europalaan. De bussen staan opgesteld aan de kant van de Europalaan.

Hier het plan met de opstaphaltes van de nachtbussen.

De nachtbussen rijden naar volgende gemeenten:

 • Alken, As, Beringen, Bilzen, Bocholt, Borgloon, Bree, Diepenbeek, Diest, Dilsen-Stokkem, Genk, Gingelom, Ham, Hamont-Achel, Hasselt, Hechtel-Eksel, Herk-de-Stad, Heusden-Zolder, Hoeselt, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Kortessem, Lanaken, Leopoldsburg, Lommel, Lummen, Maasmechelen, Oudsbergen, Nieuwerkerken, Peer, Pelt, Riemst, Sint-Truiden, Tessenderlo, Tongeren, Wellen en Zutendaal

Opgelet! De nachtbussen stoppen enkel in bovenstaande gemeentes.

Hier vinden reizigers de haltes per gemeente.

Om vanuit hun gemeente naar Hasselt of Kiewit te reizen, kunnen festivalgangers gebruik maken van het normale aanbod van de Lijn. Met de routeplanner of app van De Lijn kunnen de bezoekers snel achterhalen welke buslijnen en welke opstapplaatsen ze best kunnen gebruiken. Geraken ze niet rechtstreeks met de bus in Kiewit, dan reizen ze naar Hasselt station en stappen daar over op de External shuttle. Die brengt hen tot vlak bij het festivalterrein of tot op de camping. Om naar Pukkelpop te reizen met de normale lijnen, maken ze gebruik van onze normale vervoerbewijzen.

Meer informatie over Pukkelpop vind je op de website van het festival.

Kabinet gedeputeerde Bert Lambrechts

 

Informatie en Communicatie Provincie Limburg

Persdienst

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.