Met de pendelbus vanaf Leuven Station naar Werchter Boutique op 17 juni

Met de pendelbus vanaf Leuven Station naar Werchter Boutique op 17 juni

Werchter Boutique brengt het beste van de popmuziek naar het Festivalpark. Op het hoofdpodium schitteren artiesten die een grote menigte in de openlucht kunnen betoveren. Werchter Boutique is een dag vol zang, dans en vooral veel plezier. En De Lijn zorgt ervoor dat festivalgangers naar het festivalpark van Werchter kunnen reizen.

De Lijn brengt de feestvierders op 17 juni vanaf Leuven Station vlot naar het festivalpark in Werchter. Ze kopen vooraf een dagticket van De Lijn of het Treinticket Werchter Boutique om met de pendelbussen te reizen. Andere vervoerbewijzen zijn niet geldig op de pendelbussen.

De rit met de pendelbus duurt ongeveer 15 minuten. Het is niet toegestaan om een vouwfiets of opvouwbare step mee te nemen in de pendelbussen.

Pendelbusuren

Tussen Leuven Station en Werchter van 10.00 tot 2.00 uur.

Vervoerbewijzen

  • Dagticket De Lijn: 7,50 euro

Dit ticket kan vooraf of op de dag zelf worden gekocht via de app of de website. Het is ook mogelijk om een sms te sturen met 'DLD' naar 4884 (+ € 0,15 operatorkost).

Met een dagticket van De Lijn kunnen klanten gedurende 24 uur (na activering, scannen of het versturen van de sms) onbeperkt reizen met de bus of tram. Ze kunnen dit ticket dus eventueel ook gebruiken voor hun heen- en terugreis met de bus of tram.

  • Treinticket Werchter Boutique: 21 euro

NMBS organiseert speciale nachttreinen die alleen toegankelijk zijn met het bijbehorende Treinticket Werchter Boutique. Dit ticket geldt tevens als plaatsreservering.

Het Treinticket Werchter Boutique is geldig voor de trein en de speciale bus van De Lijn.

Na afloop van het concert begeven treinreizigers zich best direct met de bus naar het station van Leuven om daar hun speciale nachttrein te nemen.

Alle informatie, voorwaarden en aankoopinstructies zijn te vinden op nmbs.be/werchterboutique.

Meer informatie over Werchter Boutique is te vinden op de website van het festival: https://www.werchterboutique.be/nl/

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.