Minder bussen en trams op 10 oktober door staking socialistische vakbond

Informatie vanaf 6.30 uur via www.delijn.be

De Lijn verwacht dat de staking van de socialistische vakbond haar dienstverlening op 10 oktober in heel Vlaanderen zal verstoren. De ACOD voert dan actie tegen het beleid van de federale regering. Omdat de twee andere vakbonden de actie niet steunen, zullen er bussen en trams rijden. Meer informatie over de gevolgen voor de dienstverlening vinden de reizigers dinsdag op de website van De Lijn. De vervoermaatschappij roept de ACOD op om de werkwilligen niets in de weg te leggen.

Wat het aanbod zal zijn op 10 oktober, weet De Lijn zelf ook pas dinsdagochtend: werknemers zijn wettelijk niet verplicht om vooraf door te geven of ze zullen staken. Daarom raadt de vervoermaatschappij haar reizigers aan om vanaf 6.30 uur www.delijn.be te checken. Daar post de vervoermaatschappij de hele dag door gedetailleerde updates over de gevolgen voor de dienstverlening.

Contacteer ons
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.