Nationale actiedag 14 december: De Lijn verwacht hinder voor dienstverlening

Actuele informatie vrijdag op www.delijn.be

  • Dienstverlening vrijdag verstoord
  • Stadsnetten Antwerpen en Gent: prioritaire assen zo goed mogelijk bediend
  • Mogelijk minder trams naar optreden Dimitri Vegas & Like Mike in Sportpaleis

 

De Lijn verwacht dat haar dienstverlening op vrijdag 14 december zal verstoord zijn. De vakbonden houden dan een nationale actiedag. Doorgaans is de impact het grootst op de stadsnetten van Antwerpen en Gent, en in Vlaams-Brabant. Vanaf vrijdagochtend vinden reizigers actuele informatie op www.delijn.be.  

 

Prioritaire assen in stad Antwerpen en Gent

Op de stadsnetten van Antwerpen en Gent zal De Lijn de werkwillige chauffeurs inzetten op de prioritaire assen. In Antwerpen gaat het om de trams en stadsbussen, in Gent om de tramlijnen. Hierdoor krijgen de reizigers een beter aanbod dan wanneer de werkwilligen verspreid  over het hele net aan de slag gaan. Hoeveel en welke prioritaire lijnen worden bediend, hangt af van het aantal chauffeurs dat aan de slag gaat. De aanpak met de prioritaire lijnen geldt voor de eigen chauffeurs van De Lijn. De chauffeurs van de verpachte lijnen bedienen hun vaste trajecten.

Voor actuele informatie kunnen reizigers kunnen vrijdagochtend terecht op www.delijn.be. Daar vinden ze ook een attest voor hun school of werkgever.

 

Dimitri Vegas & Like Mike

De vakbondsactie zorgt vrijdagavond mogelijk ook voor minder trams naar het Antwerps Sportpaleis. Daar vindt ‘Garden of Madness’ plaats, met Dimitri Vegas en Like Mike.

Persdienst De Lijn

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.