Nieuw tijdelijk busstation De Lijn aan Brussel Noord in gebruik vanaf 6 januari 2020

Nieuw tijdelijk busstation De Lijn aan Brussel Noord in gebruik vanaf 6 januari 2020

Het vernieuwde, tijdelijke busstation Brussel Noord van De Lijn wordt in dienst genomen op maandag 6 januari 2020. De werken zijn volledig volgens plan verlopen. Alle vertrekkende bussen van De Lijn stoppen voortaan aan hetzelfde perron ter hoogte van het vroegere perron 9. Het gaat in totaal om zo'n 25 lijnen. De toegang tot en vanaf het NMBS-station is het makkelijkst via de roltrappen en de trappen in de inkomhal van het treinstation en via perron 7 (MIVB) van het busstation.

Het nieuwe perron is verhoogd aangelegd zodat het makkelijker is om in te stappen. Er werden vier schuilhuisjes geplaatst en reizigers kunnen de vertrektijden raadplegen op een digitaal informatiebord. Op deze manier wordt de situatie aan Brussel Noord voor zowel reizigers als chauffeurs overzichtelijker en eenvoudiger. Ook de veiligheid en het wachtcomfort gaan erop vooruit.

De nieuwe situatie blijft minstens van kracht tot de start van de heraanleg van het CCN-gebouw, voorlopig voorzien in de loop van 2021.

Contacteer ons
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.