Nieuwe dienstregelingen De Lijn vanaf 14 december

Bussen afgestemd op nieuwe vervoerplan NMBS

Om de overstap tussen de trein en de bus zo vlot mogelijk te laten verlopen, heeft De Lijn haar dienstregelingen herwerkt. Dat is nodig omdat de NMBS op 14 december een nieuw vervoerplan lanceert. Bij bijna 400 van de 1000 buslijnen zijn er wijzigingen van enkele minuten tot een halfuur. Reizigers van De Lijn vinden meer informatie over de aanpassingen op www.delijn.be. De routeplanner houdt nu al rekening met de nieuwe dienstregeling vanaf 14 december.

De nieuwe dienstregelingen zijn meestal afgestemd op de aankomende en vertrekkende treinen. Daarnaast hebben een aantal ritten ook variabele rijtijden gekregen. Dat wil zeggen dat ze meer rekening houden met het verkeer tijdens de spits- en daluren.

De vervoermaatschappij informeert haar reizigers via www.delijn.be, een nieuwsbrief en haar socialmediakanalen. Er komen ook nog advertenties om te wijzen op de nieuwe dienstregelingen.

Contacteer ons
Tom Van de Vreken Woordvoerder VVM De Lijn, De Lijn
Tom Van de Vreken Woordvoerder VVM De Lijn, De Lijn
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks een of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 36 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar circa 11 miljoen ritten. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grootste werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.