Nieuwe verkeerssituatie in Mechelen: bussen rijden niet meer via Leopoldstraat, halte verplaatst naar rotonde voor station

Nieuwe verkeerssituatie in Mechelen: bussen rijden niet meer via Leopoldstraat, halte verplaatst naar rotonde voor station

Vanaf dinsdag 4 juli 2023 zal het busverkeer niet langer door de Leopoldstraat rijden in de stationsomgeving van Mechelen. Alle bussen die voorheen door deze straat reden (lijnen 2, 5, 280, 282, 283, 550, 551, 552, 682 en 683) zullen nu in beide richtingen gebruikmaken van de Hendrik Consciencestraat.

Door de aanpassing van de reisweg van lijnen 2, 5, 280, 282, 283, 550, 551, 552, 682 en 683 van de Leopoldstraat naar de Consciencestraat zal de halte 'Mechelen Station perron 4', die voorheen in de Leopoldstraat gelegen was, niet meer bediend worden. De nieuwe halte bevindt zich nu op de rotonde aan de overkant van Mechelen Station. Voor reizigers die naar Mechelen gaan, zal de halte 'Mechelen Station perron 1' zich op de rotonde bevinden aan de kant van het station.

Deze wijziging kadert in de werken voor de heraanleg van het stationsplein. De nieuwe verkeerssituatie zal van kracht blijven totdat het volledige busstation is gebouwd. De wijzigingen zorgen ervoor dat alle betrokken buslijnen Mechelen Station in beide richtingen kunnen blijven bedienen.

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.