Omleidingen voor buslijnen door de Gent 10 Mijl op 15 september

Aanpassingen in busdiensten tijdens het evenement

Op zondag 15 september vindt de derde editie van de 10 Mijl plaats in Gent. Dit sportevenement zal leiden tot aanpassingen in de dienstverlening van De Lijn tot 13 uur. Verschillende buslijnen zullen een omleiding volgen om de veiligheid van de deelnemers en de vlotte doorgang van het evenement te garanderen.

Op zondag 15 september gaat de derde editie van de Gent 10 Mijl door. Hierdoor is de dienstverlening van De Lijn verstoord tot 13 uur. De volgende buslijnen volgen een omleiding:

  • Lijn 16:Zuid - Macharius - Sint-Baafskouter
  • Lijn 56: Gent Zuid - Evergem - Sleidinge - Kaprijke – Eeklo
  • Lijn 5a: Nieuw Gent - Zuid - Van Beverenplein - Wondelgem Station
  • Lijn 5b: Nieuw Gent - Zuid – Meulestede
  • Lijn 55: Gent Sint-Pieters - Langerbrugge - Ertvelde – Zelzate
  • Lijn 6: Zuid - Sint-Jacobs - Ham - P+R Muide
  • Lijn 12a: Leerne - Drongen - Korenmarkt - P+R Oostakker – Achtendries
  • Lijn 12b: Drongen Varendries - Korenmarkt - P+R Oostakker – Oostakker
  • Lijn 10: Mariakerke - Korenmarkt - Dampoort – Snellaertplein
  • Lijn 11: Blaarmeersen - Korenmarkt - Dampoort – Gentbrugge
  • Lijn 19: Arteveldestadion - Sint-Pietersstation – Blaarmeersen

De gedetailleerde informatie over de omleidingen en vervanghaltes per lijn vinden reizigers op de website van De Lijn.

De Lijn raadt aan om de routeplanner of app te raadplegen.

Meer informatie over de Gent 10 Mijl: Gent 10 Mijl

Gent: 10 Mijl - De Lijn
Zondag 15 september gaat de derde editie van de 10 Mijl door in Gent. Hierdoor is er hinder voor onze dienstverlening. Lees meer.
De Lijn

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.