Omleidingen voor het openbaar vervoer in Hasselt

Septemberevenementen van 10/09 tot 26/09

De Lijn kondigt een aantal tijdelijke aanpassingen voor haar buslijnen in Hasselt aan. Het is kermis in Hasselt en daarom past de vervoersmaatschappij haar buslijnen even wat aan. De Lijn deelt graag wat ze doet om de stad toch bereikbaar te houden voor haar reizigers en voor alle bezoekers van het feestgebeuren. Alle informatie is tevens te vinden via de website van De Lijn.

Autoloze zondag

Zondag 10 september 2023 - in Hasselt een week vroeger dan elders in Vlaanderen omdat dit anders samenvalt met Hasselt Kermis.

  • Heel de dag (tot 21.00 uur) is er geen verkeer mogelijk op en rond de Hasseltse Groene Boulevard.

  • Binnen de ring kan je de bus alleen gebruiken aan het NMBS-station en de halte zwembad in de 11de Liniestraat.

Kermisperiodde, inclusief opbouw en afbouw

Maandag 11 september 2023 (vanaf 12.00 uur) tot en met maandag 25 september 2023.

  • Dusartplein staduitwaarts: halte Dusartplein wordt verplaatst naar de halte Zwembad in de 11de Liniestraat.

  • Dusartplein stadinwaarts: halte Dusartplein wordt verplaatst naar Dusartplein aan de gevels met de even huisnummers.

  • Boulevardpendel: is beperkt tot de haltes NMBS Station – Diesterpoort – Leopoldplein – Kunstlaan en Willekensmolen (op de Maastrichtersteenweg aan Het Kleine Atheneum).

Bijzonderheid in de kermisperiode

  • Vuurwerk op zaterdag 16 september 2023.Van 19.30 tot 22.00 uur rijden de bussen niet via de Groene Boulevard.

Specifieke schoolspitsritten blijven aan de scholencampus 11de Liniestraat komen. Deze opsomming geeft samengevat weer wat er wijzigt in de routes van het openbaar vervoer, voor gedetailleerde info verwijst De Lijn graag naar de klassieke berichten aan de haltes zelf maar vooral naar de routeplanner en de app van De Lijn.

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.