Ook 65+’ers kunnen abonnement De Lijn online aankopen

Ook 65+’ers kunnen abonnement De Lijn online aankopen

Enkele muisklikken en rijksregisternummer volstaan

Donderdag 12 juli 2018 — 65+’ers moeten niet meer naar een loket van De Lijn om hun abonnement aan te vragen. Dat kan voortaan online. De volledige aanvraag gebeurt op basis van het rijksregisternummer en enkele muisklikken. Een kaartlezer, elektronische identiteitskaart en pincode zijn niet meer nodig. Een jaarabonnement kost 53 euro plus eenmalig 5 euro voor de MOBIB-kaart.

 

Kortingen automatisch verrekend

Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn:

“Met ruim een kwart (28 procent)  van onze abonnementen zijn 65+’ers een belangrijke gebruikersgroep van De Lijn. Door het rijksregisternummer te gebruiken maken we de aanvraag en betaling van een abonnement voor hen een pak makkelijker. En als je woonplaats korting geeft op je abonnement, verrekenen we die automatisch. Je hoeft dus niet meer in de rij te gaan staan aan een loket van De Lijn. Wie niet online kan bestellen, blijft welkom aan een van onze loketten.”

Ook kortingen zoals bijzondere tegemoetkomingen van steden en gemeenten worden meteen verwerkt. Het is niet langer nodig om hiervoor een attest aan te vragen op het gemeentehuis. Deze aanpak verkleint de kans op fouten en versnelt de aflevering van de abonnementen.

Meer informatie: https://www.delijn.be/nl/vervoerbewijzen/abonnementen/omnipas-65plus.html

 

Verlenging via e-mail

Jaarlijks stuurt De Lijn haar abonnees meer dan een miljoen brieven om hen te wijzen op de vervaldatum van hun abonnement en mogelijke verlenging. Waar mogelijk schakelt De Lijn nu over op  een e-mail met betaallink. Dit is beter voor het milieu en maakt middelen vrij die anders naar de administratieve verwerking gaan. Ook voor de klanten van De Lijn levert dit tijdswinst op: ze hoeven slechts te klikken op de link en hun nieuwe abonnement is betaald. 

65+'ers kunnen hun abonnement op De Lijn voortaan online bestellen en betalen
65+'ers kunnen hun abonnement op De Lijn voortaan online bestellen en betalen