Ook in 2024 zoekt De Lijn 800 chauffeurs en 100 techniekers

Ook in 2024 zoekt De Lijn 800 chauffeurs en 100 techniekers

De Lijn zet haar technische jobs in de kijker op de FTI-jobbeurs.

Openbaar vervoer is er voor en door mensen. De Lijn is er voor de vele reizigers die zij vervoert en door de vele collega’s die elke dag met bus of tram rijden, voertuigen onderhouden en herstellen, IT-oplossingen bieden, klanten te woord staan, …

De Lijn blijft inzetten op het aantrekken en aanwerven van nieuwe collega’s en zoekt ook dit jaar gemotiveerde mensen die graag willen deel uitmaken van de grote De Lijn-familie. Met bijna 8 000 zijn zij samen op weg naar een duurzame toekomst met aantrekkelijk en betrouwbaar openbaar vervoer.

Daarom organiseert De Lijn opnieuw jobdagen: vier voor chauffeurs en tien voor techniekers. Tijdens deze jobdagen kan iedereen proeven van een job bij De Lijn en kennismaken met de arbeidsvoorwaarden en de afspraken voor het behalen van het rijbewijs, en zelfs een proefrit maken. Vanaf maandag 25 maart kunnen geïnteresseerden zich inschrijven via de website jobs.delijn.be. Alle informatie over de data, tijden, locaties en specifieke functieomschrijvingen voor techniekers is te vinden op die website.

De Lijn geeft haar aanwervingscampagne 2024 een flitsende start door deel te nemen aan het slotevent van FTI (Flanders Technology & Innovation) in het Sportpaleis in Antwerpen. Dit gaat door op zaterdag 23 en zondag 24 maart. Hier kunnen potentiële kandidaten praten met onze recruiters, en met collega’s met technische ervaring. De Lijn zoekt dit jaar immers ook nog heel wat gespecialiseerde technische, IT- en ingenieurprofielen. Geïnteresseerden kunnen er ook komen proeven hoe het voelt om met een tram in de stad te rijden aan de hand van een miniversie van de nieuwe tramsimulator. Buiten aan het Sportpaleis kan men een elektrische bus komen ontdekken.

Op deze jobbeurs presenteert De Lijn haar stimulerende projecten en carrièremogelijkheden aan bezoekers en biedt de kans om te netwerken met professionals die misschien op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

Meer info over FTI

FTI Slotevent

Foto copyright Fons S'Jegers Photography

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.