Op zon- en feestdagen in de zomer met bus 683 naar het Sport Vlaanderen-domein in Hofstade

Op zon- en feestdagen in de zomer met bus 683 naar het Sport Vlaanderen-domein in Hofstade

Buslijn 683 (Zaventem – Vilvoorde – Mechelen) bedient op zon- en feestdagen tijdens de zomer het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade. Dat zijn De Lijn, de Gemeente Zemst en Sport Vlaanderen overeengekomen. Zo is het domein ook op zon- en feestdagen makkelijk bereikbaar met de bus. De maatregel gaat in op 30 mei (Hemelvaart) en loopt tot en met zondag 1 september 2019.

 

Om tijdens de zomer een alternatief te bieden voor de auto laat De Lijn, in samenwerking met de gemeente Zemst en Sport Vlaanderen, lijn 683 omrijden via de hoofdingang van het domein in Hofstade. De omleiding loopt in beide richtingen tussen Hofstade Kerk en Zemst Gulden Boom, via de Tervuursesteenweg, de Robert Schumanlaan en de Damstraat. Bus 683 rijdt op zondag om het uur. De Lijn verhoogt op zondag ook de capaciteit op deze lijn, dankzij de inzet van grotere, gelede voertuigen.

 

Op week- en zaterdagen blijft lijn 280 (Vilvoorde-Perk-Mechelen) de hoofdingang van het Sport Vlaanderendomein bedienen. In tegenstelling tot vorige zomer zal het dus niet lijn 280 zijn die op zon- en feestdagen via Hofstade rijdt, maar bus 683. Reizigers aan een drietal haltes in Zemst centrum kunnen op zondag naar Mechelen bussen 682 en 282 nemen. Naar Vilvoorde is dat lijn 282, naar Zaventem lijn 682.

 

Deze tijdelijke omleiding van lijn 683 op zon- en feestdagen zal  ingaan op Hemelvaartsdag 30 mei 2019 en loopt tot en met zondag 1 september 2019 (= 17 zon- en feestdagen).

 

Veerle Geerinckx, burgemeester Zemst:

“Wij zijn bijzonder tevreden met de gemaakte afspraken, die voor de bezoekers van het Sport Vlaanderen Domein op zon- en feestdagen een echte verbetering van de bereikbaarheid betekent en die het centrum van Hofstade op warme zon- en feestdagen ontlast. Het is ook in het kader van veiligheid dat deze bediening cruciaal is. Met de bezoekers van het domein werden reeds eerder problemen vastgesteld op zonnige dagen vooral wanneer er geen vervoer meer was. Deze maatregel in functie van extra veiligheid moedigen we dus aan en is een absolute vereiste, het is ook de reden waarom de gemeente bereid is bij te dragen in de extra kosten die eraan vasthangen”.

Bram Luyten, centrumverantwoordelijk Sport Vlaanderen Domein Hofstade:  

“Een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer is voor ons sport- en recreatiedomein erg belangrijk. De gemaakte afspraken laten ons met vertrouwen naar de  warme zon- en feestdagen uitkijken. Wij willen constructief samenwerken naar een klantvriendelijke en permanente bediening van ons domein”.

Contacteer ons
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.