Op zon- en feestdagen met bus 683 naar het Sport Vlaanderen-domein in Hofstade

Op zon- en feestdagen met bus 683 naar het Sport Vlaanderen-domein in Hofstade

Reserveren voor toegang zwemzone nog steeds verplicht

Buslijn 683 (Zaventem – Vilvoorde – Mechelen) bedient op zon- en feestdagen van april tot (en met) augustus het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade. Dat volgens dezelfde afspraken als de afgelopen jaren tussen de gemeente Zemst, Sport Vlaanderen en De Lijn, die de kosten delen. Zo is het domein op zon- en feestdagen makkelijk bereikbaar met de bus. De maatregel gaat in tijdens het paasweekend (4 april) en loopt tot en met zondag 29 augustus 2021.

De omleiding via de hoofdingang van het Sport Vlaanderendomein loopt in beide richtingen tussen Hofstade Kerk en Zemst Gulden Boom, via de Tervuursesteenweg, de Robert Schumanlaan en de Damstraat. Bus 683 rijdt op zondag om het uur. Op week- en zaterdagen blijft lijn 280 (Vilvoorde-Perk-Mechelen) het domein bedienen. Reizigers aan een drietal haltes in Zemst centrum kunnen op zondag naar Mechelen bussen 682 en 282 nemen. Naar Vilvoorde is dat lijn 282, naar Zaventem lijn 682.

Net als vorig jaar is reserveren voor de zwemzone in Hofstade nog steeds verplicht, dit onder meer om de toeloop onder controle te houden. Meer informatie hierover vinden reizigers op de website van Sport Vlaanderen. Tot slot wijzen De Lijn en Sport Vlaanderen er nog op dat mondmaskers verplicht zijn aan boord van de bus, en sterk aangeraden op drukke plaatsen in het domein.

---------------------------

Contact voor persvragen (niet voor publicatie)

  • Burgemeester Zemst, Veerle Geerinckx, 0479 36 09 14
  • Sport Vlaanderen, Liesbet Wauters, 0477 17 22 20
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.