Oplossing voor capaciteitsproblemen aan Lommelse bushalte

Vanaf 3 februari verschuift halte van Fabrieksstraat naar Sint-Thomasstraat

De Lijn verplaatst vanaf maandag 3 februari haar bushalte Grote Barrier van de Lommelse Fabrieksstraat naar de iets verder gelegen Sint-Thomasstraat. De nieuwe locatie is ruimer en biedt busgebruikers meer plaats om in alle rust de komst van de bus af te wachten. Daarmee bieden de stad Lommel en De Lijn – in overleg met Vlaams Minister van Mobiliteit Lydia Peeters - een oplossing voor de capaciteitsproblemen op de oorspronkelijke haltelocatie. Bijkomend wordt al vanaf nu maandag, 27 januari, extra capaciteit voorzien op de ochtendritten van lijn 84 van en naar Lommel.

 

Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters: “We zijn tevreden dat we met De Lijn en de stad Lommel na kort en snel overleg dit probleem hebben kunnen oplossen. Vanaf maandag 3 februari gaan we de bushalte van de Grote Barrier in de Lommelse Fabrieksstraat verplaatsen naar de Sint-Thomasstraat, iets verderop. De halte aan de Fabrieksstraat had niet de capaciteit en was niet voorzien om de grote groep van asielzoekers én de studenten op te vangen. “

Busgebruikers die het fietspad als wachtzone gebruiken, zorgen voor een onveilige situatie in de Fabrieksstraat.  Vandaar dat de stad Lommel en De Lijn – in overleg met Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters – dringend op zoek gingen naar een oplossing en nu samen beslissen de halte op te schuiven naar een locatie op een braakliggend terrein in de Sint-Thomasstraat.

Minister  Peeters zal samen met het stadsbestuur van Lommel ook nog bekijken of een overdekte bushalte kan geplaatst worden op de gewijzigde locatie in de Sint-Thomasstraat.

Bijkomend zal De Lijn vanaf maandag 27 januari ook op twee ochtendritten van lijn 84 (één richting Lommel, één richting Hamont) een gelede bus inzetten. Die extra capaciteit zorgt er voor dat de busgebruikers, niet alleen aan de halte, maar ook op de bus zelf, meer ruimte hebben. 

Wachten, instappen en de busrit zelf kunnen zo in alle rust verlopen.

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.