Opnieuw bussen De Lijn naar Brussel vanaf 16.00 u

(update 15.00) De dienstverlening van De Lijn naar Brussel komt om 16.00 uur opnieuw op gang. Tot nader order zal de dienstverlening de komende dagen normaal verlopen.

 

Vlaams-Brabant / Brussel

Na de lockdown van de hoofdstad beginnen de bussen van De Lijn om 16.00 uur opnieuw te rijden naar Brussel. Het kan even duren voor de bussen op hun normale schema zitten. De Lijnwinkel aan Brussel Noord blijft vandaag gesloten. Tot nader bericht rijden er op de reguliere lijnen geen bussen naar de luchthaven in Zaventem.

De bussen naar de luchthaven stoppen aan Zaventem Station. Vanuit Grimbergen/Vilvoorde stoppen ze aan de Discount Parking op het luchthavendomein.

 

Antwerpen: geen stop aan luchthaven Deurne

Lijnen 33, 50, 51 en 52 stoppen in Deurne niet aan de halte luchthaven. Het premetro- en tramverkeer in Antwerpen rijdt normaal.

 

Limburg: snellijnen

De snellijnen naar Limburg zullen vanuit Brussel vertrekken.

 

West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen

De dienstverlening in West- en Oost-Vlaanderen verloopt normaal. 

Dominique Renders

Woordvoerster De Lijn Vlaams-Brabant, De Lijn

Eva De Wolf

Woordvoerster De Lijn Antwerpen, De Lijn

Isabelle Colbrandt

Woordvoerster De Lijn Oost-Vlaanderen, De Lijn

Sonja Loos

Woordvoerster De Lijn Limburg, De Lijn

Inge Debruyne

Woordvoerster De Lijn West-Vlaanderen, De Lijn

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.