Opnieuw genieten van grote en kleine geluksmomenten dankzij het zomeraanbod van De Lijn

Opnieuw genieten van grote en kleine geluksmomenten dankzij het zomeraanbod van De Lijn

Langzaamaan keert de normaliteit terug en gaat de wereld weer meer en meer open. Opnieuw naar de favoriete sportclub gaan, een concertje meepikken, zomerkoopjes scoren, … De Lijn draagt haar steentje bij door duurzame verplaatsingsmogelijkheden te bieden. Zo kan iedereen gerust op het openbaar vervoer stappen. Dat is niet alleen veilig maar dankzij het zomeraanbod van De Lijn ook enorm voordelig.

Zomerabonnement

Reizigers die deze zomer vaker op een duurzame manier op stap willen gaan, kunnen gebruik maken van het zomerabonnement, de Buzzy Pazz zomer of de Omnipas zomer. Met zo’n vervoerbewijs reizen ze twee maanden onbeperkt voor de prijs van één.

Personen van 12 tot en met 24 jaar kiezen een Buzzy Pazz zomer voor 33 euro, van 25 tot en met 64 jaar is er de Omnipas zomer voor 49 euro. In beide gevallen komen er 5 euro bij voor de MOBIB-kaart als de klant er nog niet over beschikt.

De reizigers kunnen het zomerabonnement kopen tot en met 31 augustus 2021. De reiziger kan de begindatum van het zomerabonnement kiezen, met als laatste mogelijke startdatum 31 augustus 2021. Vanaf de gekozen datum is het abonnement twee maanden geldig. De snelste weg om het abonnement te kopen is online. Bestellen en betalen kan via de site van De Lijn, binnen de zeven werkdagen ontvangt de klant de MOBIB-kaart met daarop het zomerabonnement. Als de klant al over een MOBIB-kaart beschikt is het zomerabonnement de volgende dag al actief. Natuurlijk kan de reiziger ook naar een van de Lijnwinkels gaan om het zomerabonnement aan te schaffen.

Zomertickets

Ook voor wie slechts een keertje zorgeloos Vlaanderen wil ontdekken met bus of tram heeft De Lijn een oplossing: het zomerticket. Het is ideaal om te delen met anderen en kost amper 1 euro per rit. Daarbovenop kiest de reiziger zelf of hij gaat voor een Lijnkaart zomer of een m-card10 zomer, de digitale versie.

  • De Lijnkaart zomer wordt gebruikt zoals een gewone Lijnkaart 10 ritten. Op de kaart staan 10 ritten en per rit kan de reiziger binnen de 60 minuten onbeperkt overstappen op alle bussen en trams. De Lijnkaart zomer is te koop in de Lijnwinkels of via een ticketautomaat.
  • De m-card10 zomer werkt zoals een gewone m-card10. Op de kaart staan 10 ritten die telkens een uur geldig zijn. De reiziger kan onbeperkt overstappen binnen die 60 minuten op alle bussen en trams. De m-card10 zomer is te koop via de De Lijn-app of de website van De Lijn.

De Lijnkaart zomer en de m-card10 zomer zijn 1 maand geldig. De reizigers wachten er best niet te lang mee, want het aanbod is beperkt tot 33.333 zomertickets.

Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken: “De mensen snakken naar vrijheid en fijne momenten. Uitstapjes horen daarbij. Daarom ben ik blij dat De Lijn op deze manier er mee voor zorgt dat de mensen volop kunnen genieten en bovendien kunnen kennismaken met ons openbaar vervoer.”

Ann Schoubs, directeur-generaal De Lijn: “Dankzij het nieuwe zomeraanbod kunnen de reizigers voordelig reizen de komende maanden. De Lijn zorgt voor vlot en veilig vervoer zodat de klant volop kan genieten van die grote en kleine geluksmomenten.”

De volledige informatie over het zomeraanbod van De Lijn staat op delijn.be/zomeraanbod.

Coronaproef

De Lijn doet er alles aan om de rit coronaproof te maken. Dankzij de druktebarometer weten de reizigers bijvoorbeeld hoe druk het is op bus of tram en stappen ze gerust op de voertuigen, die ook regelmatig verlucht en gepoetst worden. De lijncontroleurs houden dan weer een oogje in het zeil. Alle maatregelen op een rijtje: delijn.be/stapgerustop.

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.