Opvolging persbericht - Hinder voor tram en bus door Europese top op maandag 24 april

Opvolging persbericht - Hinder voor tram en bus door Europese top op maandag 24 april


OPGELET:

AANPASSING MAATREGELEN VOOR TRAM EN BUS ​ TUSSEN 15-16U

 



​In Oostende vindt maandag 24 april de Europese top ‘North Sea Summit’ plaats. Verschillende internationale regeringsleiders geven die dag present in de Koningin der Badsteden. De strikte veiligheidsmaatregelen brengen de nodige hinder met zich mee voor de dienstverlening door de bussen en trams van De Lijn. Deze hinder zal merkbaar zijn op het gehele netwerk van De Lijn aan de kust.

De ‘North Sea Summit’ is een internationale topontmoeting over windenergie. Diverse internationale regeringsleiders zakken maandag hiervoor af naar Oostende. De ontmoeting speelt zich af op diverse locaties (luchthaven Oostende, Fort Napoleon, Duin & Zee, Havenhuis) en dat zal tussen 6 uur en 23 uur in heel Oostende in meerdere of mindere mate voelbaar zijn. Er worden strikte veiligheidsperimeters ingesteld rond deze locaties, en ’s namiddags wordt zelfs een tijdlang alle verkeer stilgelegd. De reizigers die gebruik maken van de bussen en trams van De Lijn zullen hierdoor een groot deel van de dag hinder ondervinden in Oostende. Deze hinder zal ook voelbaar zijn op andere locaties waar de betreffende buslijnen en Kusttram passeren.

KUSTTRAM

De Kusttram blijft rijden. Evenwel mogen tussen 10u en 20u (*) geen reizigers mee op de tram tussen de haltes Oostende Station en Oostende Duin en Zee omwille van de geldende veiligheidsperimeter. Tussen deze haltes dienen de reizigers een pendelbus te nemen. De pendelbus stopt eveneens aan tramhalte Oostende Weg naar Vismijn. Tramreizigers kunnen overstappen op de pendelbus, en voorbij de veiligheidsperimeter weer op de Kusttram stappen. Lijncontroleurs zijn op diverse locaties ter plaatse om de reizigers te assisteren en alles in goede banen te helpen leiden.

Door een verplaatsing van de top naar een andere locatie in de buurt van de stelplaats De Lijn in de afgesloten Slijkensesteenweg wordt er tussen 15 en 16 uur mogelijk vertragingshinder verwacht op het Kusttramtraject. Deze hinder zal ook buiten Oostende merkbaar zijn op het Kusttramtraject.

(*) deze tijdstippen kunnen op vraag van de veiligheidsdiensten worden aangepast ; de omschakeling Kusttram-pendelbus zal deze timing volgen.


​BUSLIJNEN

De buslijnen 4, 6, 9, 35, 46, 54, 68, 69 rijden op maandag 24 april een lichtjes aangepaste route op basis van de afgebakende veiligheidszones. De bushalte Stapelhuis wordt de hele dag niet bediend ; er is geen vervanghalte. De haltes Luchthavenstraat, Luchthaven, E. Desmitlaan, VLOC in Raversijde, de halte Dorpsstraat in Mariakerke en de haltes Domein Raversijde, Sea Shopping Center, Sluisvaartstraat, Kapelletje en Kerk in Middelkerke worden niet bediend tussen 12u30 en 16u. Voor deze haltes worden wel vervanghaltes voorzien in de omgeving. Er wordt communicatie voorzien aan de bushaltes.

Door een verplaatsing van de top naar een andere locatie in de buurt van de stelplaats De Lijn in de afgesloten Slijkensesteenweg wordt er tussen 15 en 16 uur mogelijk vertragingshinder verwacht op de buslijnen van De Lijn. Deze hinder zal ook buiten Oostende merkbaar zijn op het busnet.

 

 

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.