Pendelbussen van De Lijn brengen festivalgangers vlot naar TW Classic vanaf Leuven Station op 18 juni

Pendelbussen van De Lijn brengen festivalgangers vlot naar TW Classic vanaf Leuven Station op 18 juni

Een festival met een klassiek en beproefd recept. Een mooie, zomerse dag, een festivalterrein met meerdere podia, een fijn en uitbundig publiek en een line-up van artiesten met een straf palmares. De Lijn zorgt voor pendelbussen om de muziekliefhebbers naar het festivalterrein van TW Classic te brengen.

De Lijn brengt de feestvierders op 18 juni vanaf Leuven Station vlot naar het festivalpark in Werchter. Ze kopen vooraf een dagticket van De Lijn of het Treinticket TW Classic om met de pendelbussen te reizen. Andere vervoerbewijzen zijn niet geldig op de pendelbussen.

Een rit met de pendelbus duurt ongeveer 15 minuten. Een vouwfiets of opvouwbare step meenemen op de pendelbussen is niet toegelaten.

Uren pendelbussen

Tussen Leuven Station en Werchter van 10.00 tot 2.00 uur.

Vervoerbewijzen

  • Dagticket De Lijn: 7,50 euro

Vooraf of de dag zelf te koop via de app of de website.
Via sms kan ook/ Hiervoor stuurt men ‘DLD’ naar 4884 (+ € 0,15 operatorkost).

Met een dagticket van De Lijn reizen klanten gedurende 24 uur (na het activeren, scannen, of versturen van de sms) onbeperkt met bus of tram. Ze kunnen dit ticket dus eventueel ook gebruiken voor hun voor- en natraject met bus of tram.

  • Treinticket TW Classic: 21 euro

NMBS legt speciale nachttreinen in die alleen toegankelijk zijn met het overeenstemmende Treinticket TW Classic. Het biljet geldt als een plaatsreservering.

Het treinticket TW Classic geldt voor de trein en de speciale bus van De Lijn.

Na afloop van het concert begeven treinreizigers zich best direct met de bus naar het station van Leuven om daar hun speciale nachttrein te nemen.

Alle info, voorwaarden en aankoop: nmbs.be/twclassic https://www.belgiantrain.be/nl/leisure/b-excursions/festivals/twclassic-etrain-ticket

Meer info over TW Classic op de website van het festival. https://www.twclassic.be/nl/

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.