Peter Vanwalleghem nieuwe directeur De Lijn Antwerpen

Peter Vanwalleghem gaat vanaf 1 augustus aan de slag als directeur van De Lijn Antwerpen.  Zijn ruime managementervaring, al 20 jaar in een breed scala aan sectoren, overtuigde. Peter Vanwalleghem  is vandaag directeur Supply Chain & Logistics Operations voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika voor Zoetis (het vroegere Pfizer Animal Health) .

Directeur-generaal Roger Kesteloot: 

‘Peter Vanwalleghem is een door de wol geverfd manager met bijzondere aandacht voor het maatschappelijk belang van De Lijn en wat we doen. Met zijn ervaring en als teamspeler vormt hij een prima aanvulling binnen onze ploeg en zal hij de dynamiek die onze entiteit Antwerpen de voorbije periode heeft gekenmerkt oppikken en verder versterken.’

 

Peter Vanwalleghem: 

‘Er zijn twee belangrijke redenen waarom ik voor De Lijn kies. Het idee om te kunnen meewerken aan een oplossing voor een belangrijk maatschappelijk en economisch vraagstuk zoals de mobiliteit geeft een extra dimensie aan een functie bij De Lijn. Anderzijds is het een uiterst interessante uitdaging om een bedrijf, dat tot nog toe kon werken onder de bescherming van een door de overheid gereguleerde markt, te helpen klaarstomen voor de vrije markt.’

 

Curriculum vitae
Peter Vanwalleghem is 47 jaar en heeft een diploma handelsingenieur (Universiteit Antwerpen). In 1993 begon hij zijn loopbaan als manager Financial Planning & Analysis bij de Agfa Gevaert spin-off Xeikon. In de twintig jaren die volgden, werkte hij als manager in grote internationale bedrijven zoals de Domo Group, Exxon en VWR International in verschillende departementen zoals Finance, IS, Operations, Supply Chain, Marketing & Sales. Hij werkte verschillende jaren in het buitenland, zowel binnen Europa, als in Azië en de Verenigde Staten. 

Contacteer ons
Tom Van de Vreken Woordvoerder, De Lijn
Tom Van de Vreken Woordvoerder, De Lijn
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.