Premetrostation Astrid krijgt nieuwe vloer

Premetrostation Astrid krijgt nieuwe vloer

Premetrostation Astrid, onder het Centraal station, is een zeer belangrijk knooppunt in het Antwerpse openbaar vervoernetwerk. Het is ook een van de drukst bezochte stations. Door het intensief gebruik is de toplaag van de vloer in premetrostation Astrid deels afgesleten. De vloer is toe aan een opfrisbeurt. Om het comfort van de reizigers te garanderen moeten we de perrons nu aanpakken.

Van 29 januari  tot 11 maart voert De Lijn werken uit in het Antwerpse premetrostation Astrid om de gietvloeren te vernieuwen.

De werken worden in 3 fasen uitgevoerd. Afgezien van onvoorziene omstandigheden zullen deze fases als volgt verlopen:

  • Van 29 januari tot en met 12 februari:
    • Perron 3 richting Diamant-Opera
    • Perron 4 richting Merksem
  • Van 12 februari tot en met 26 februari
    • Perron 1 richting Deurne
  • Van 26 februari tot en met 11 maart
    • Perron 1 richting Zuid

Om het tramverkeer voor de reizigers te waarborgen, gebeuren de werken in fases. De perrons zullen te allen tijde gebruikt kunnen worden. Alleen zullen sommige perrondelen tijdelijk niet toegankelijk zijn. We doen er alles aan om de overlast tot een minimum te herleiden. Er zal voor de reizigers met duidelijk zichtbare signalisatie getoond worden welke delen van de perrons niet bereikbaar of toegankelijk zijn.

Met deze vernieuwing maken we premetrostation Astrid comfortabeler, aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker.

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.