Raad van bestuur De Lijn neemt maatregelen om vertrouwelijkheid documenten te vrijwaren

De raad van bestuur van De Lijn heeft vandaag (woensdag 24 januari) onder meer het dossier over voormalig directeur van De Lijn Antwerpen Tom Meeuws en de persaandacht hierover besproken. Op basis hiervan heeft de raad alle nodige maatregelen genomen. Zo heeft het management onder meer de opdracht gekregen om de procedures rond de vertrouwelijkheid van gevoelige documenten verder te verbeteren.

Omdat de raad van bestuur en het management zich willen concentreren op cruciale dossiers over de toekomst van het bedrijf, komen er geen bijkomende verklaringen.

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.