Regio Destelbergen: aangepaste busdienst vanaf 1 september

DESTELBERGEN – Vanaf 1 september wordt de dienstregeling in de regio Destelbergen tijdelijk lichtjes aangepast. Om personeelsredenen is De Lijn genoodzaakt om gedurende enkele maanden een aantal ritten te verschuiven om zodoende de nodige versterking te kunnen bieden daar waar er nood is. Dit heeft in de regio Destelbergen enkele lichte aanpassingen van de dienstverlening tot gevolg. Deze bijsturing zal normaal gezien tot het einde van dit jaar van kracht zijn. ​

Tijdelijke aanpassingen

Diverse bedrijfssectoren kampen momenteel met een personeelstekort. Dit is onder meer flink voelbaar in het openbaar vervoer en de transportsector. Ook De Lijn ontsnapt daar helaas niet aan. De zoektocht naar nieuwe chauffeurs en technici is ​ een aanzienlijke uitdaging, vooral in regio’s waar de concurrentie groot is. Door het personeelstekort vielen de voorbije tijd vaak ritten onvoorzien of laattijdig weg.

Een betrouwbare en efficiënte dienstverlening aanbieden aan de reizigers is cruciaal voor De Lijn. Om deze te garanderen, kiest De Lijn ervoor om vanaf 1 september enkele tijdelijke aanpassingen aan de dienstregeling door te voeren op een aantal buslijnen in de regio. Door te schuiven met een aantal bussen op minder drukbezette lijnen kan er een tandje worden bijgestoken op andere plekken. Hierdoor kan de betrouwbaarheid van de dienstverlening worden gegarandeerd en weet de wachtende reiziger zich verzekerd van z’n rit. Het gaat over gemiddeld 0,75% van het aanbod in heel Vlaanderen.

Betrokken lijnen

Om dit mogelijk te maken, wordt tijdelijk de dienstregeling van enkele lijnen in de regio Destelbergen lichtjes aangepast. Op bepaalde routes met een groot aanbod wordt de frequentie enigszins verlaagd zonder dat dit aanzienlijke problemen veroorzaakt. Drukke lijnen en schoolritten worden gevrijwaard.

Op de volgende lijnen zal de dienstregeling lichtjes aangepast worden door enkele ritten tijdelijk structureel te schrappen:

  • Lijn 20 Gent Zuid - Melle (- Oosterzele)
  • Lijn 35 Sint-Martens-Leerne/De Pinte - Latem - Gent - Beervelde - Lokeren
  • Lijn 36 Sint-Martens-Leerne/De Pinte - Latem- Gent - Zele
  • Lijn 42 Gent Zuid - Merelbeke - Bottelare - Baaigem
  • Lijn 52 Gent Zuid - Assenede - Boekhoute
  • Lijn 54 Gent Zuid - Evergem Doornzele
  • Lijn 68 Evergem - Belzele - Vinderhoute - Gent Zuid
  • Lijn 55S Gent - Zelzate (sneldienst)


De Lijn doet er alles aan om de hinder voor de reizigers op deze lijnen zo minimaal mogelijk te houden. Reizigers kunnen via de routeplanner in de app en op de website van De Lijn het aanbod consulteren. ​ ​ ​

Personeelstekort

Ondertussen blijft De Lijn volop verder inzetten op het rekruteren van bijkomende personeelsleden. Geïnteresseerde kunnen voor het jobaanbod van De Lijn terecht op de bedrijfswebsite.

De Lijn verontschuldigt zich alleszins voor het ongemak, en zet alles op alles om zo snel mogelijk de aangepaste ritten te kunnen normaliseren. ​ ​ ​

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.