Reis groener met De Lijn: betaal je rit met ecocheques

Ecocheques als betaalmiddel voor losse tickets en Lijnkaarten

De Lijn zet een nieuwe stap richting duurzaamheid door ecocheques te accepteren als betaalmiddel voor losse tickets en Lijnkaarten. Vanaf nu kunnen reizigers hun ritten betalen met ecocheques van Edenred, Monizze en Pluxee, zowel in de Lijnwinkels als bij de ticketautomaten. Hiermee wil De Lijn haar klanten meer flexibiliteit bieden en tegelijkertijd bijdragen aan een groenere toekomst.

Reizigers kunnen voortaan hun ritten betalen met ecocheques. Dit nieuwe initiatief is een onderdeel van de voortdurende inspanningen van De Lijn om duurzaamheid te bevorderen en haar klanten meer betaalopties te bieden.

“We zijn verheugd om ecocheques te kunnen accepteren en hopen dat dit onze klanten zal helpen om nog gemakkelijker en milieuvriendelijker te reizen,” aldus Ann Schoubs, directeur-generaal van De Lijn.

Met ecocheques kunnen reizigers verschillende soorten tickets aanschaffen, zoals een Lijnkaart voor 10 of 50 ritten of een enkel ticket. Dit biedt een handige en milieuvriendelijke manier om te reizen.

Het is belangrijk op te merken dat ecocheques momenteel alleen kunnen worden gebruikt in de Lijnwinkels en bij de ticketautomaten. Betalen met ecocheques in het voertuig of online is nog niet mogelijk. De Lijn werkt echter aan het verbeteren van haar diensten en hoopt in de toekomst nog meer betaalopties te kunnen aanbieden.

Met deze nieuwe betaalmogelijkheid wil De Lijn haar klanten aanmoedigen om vaker gebruik te maken van het openbaar vervoer en zo bij te dragen aan een duurzamere samenleving.

Voor meer informatie over het gebruik van ecocheques bij De Lijn, bezoek de website van De Lijn of neem contact op met een Lijnwinkel.

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.