Reiswegwijziging voor lijnen 4, 6 en 60 in Roeselare

Reiswegwijziging voor lijnen 4, 6 en 60 in Roeselare

Betere bereikbaarheid AZ Delta en industriepark Accent Business

De reisweg van lijnen 4, 6 en 60 in Roeselare wijzigt vanaf zondag 1 september om een betere bereikbaarheid te verzekeren van het nieuwe ziekenhuis AZ Delta en van het industriepark Accent Business. Ook de perronindeling aan Roeselare Station wijzigt. Meer info is terug te vinden via delijn.be/roeselare.

 

Nieuwe haltes

Naar aanleiding van de reiswegwijziging worden een aantal nieuwe haltes bediend door lijnen 4, 6 en 60:  Roeselare Sportstadion, Rumbeke AZ Delta, Rumbeke Nieuwe Abelestraat, Rumbeke Oudstrijderslaan, Rumbeke Wervickhovestraat en Oekene Oud Gemeentehuis.

 

Verplaatste haltes

Een aantal haltes van lijnen 4, 6 en 60 worden verplaatst. Het gaat om de haltes Roeselare Kleine Bruanestraat, Rumbeke Belfort, Rumbeke Zonnebloemstraat en Rumbeke Koningstraat.

 

Niet-bediende haltes en alternatieven

Als gevolg van de reiswegwijziging worden een aantal haltes niet langer bediend door de lijnen 4, 6 en 60. Het gaat om de haltes Roeselare Begoniastraat, Roeselare Schellebellestraat, Roeselare Herentalslaan, Roeselare Hammestraat, Roeselare De Mandel, Roeselare Flora, Roeselare Motje, Rumbeke Vierweg, Rumbeke Paviljoen, Rumbeke Wervickhove, Rumbeke Schaapstraat, Oekene Boeverstraat, Oekene Ketsersstraat en Beveren Speelgoed.

Een aantal haltes worden bediend door andere lijnen. Zo bedient lijn 62 de haltes Roeselare Herdersstraat, Rumbeke Paviljoen, Rumbeke Wervickhove, Rumbeke Schaapstraat en Oekene Ketsersstraat. Lijn 22 bedient de haltes Roeselare Herentalslaan, Roeselare Hammestraat en Beveren Speelgoed. De halte Roeselare Flora wordt bediend door lijnen 54, 55 en 94.

.

Info

Reizigers kunnen alle info en wijzigingen terugvinden via delijn.be/roeselare.

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.