Reizigers De Lijn kunnen surfen op de tram

Reizigers De Lijn kunnen surfen op de tram

Hello bank! zorgt voor gratis wifi op 90 trams in Antwerpen en Gent

Reizigers van De Lijn kunnen surfen op de tram. Vandaag kan dat al op 15 trams in Gent, tegen eind november zullen er 90 wifitrams zijn in Antwerpen en Gent. De gratis wifi is mogelijk door de samenwerking tussen De Lijn, haar reclamedochter LijnCom en Hello bank!. Hello bank! financiert het wifinetwerk en wil met de wifitrams merkbekendheid winnen. Met de gratis wifi wil de vervoermaatschappij haar reizigers een extra service bieden en ook onderweg digitaal mobiel maken.

‘Gratis wifi is een must’

Michael Anseeuw, directeur Hello bank!:

‘Mobiliteit zit in het DNA van Hello bank!. Ons jeugdig doelpubliek wil immers altijd en overal online zijn. De  samenwerking met De Lijn om gratis wifi ter beschikking te stellen in de tram is een initiatief dat we toejuichen en waaraan we graag meehelpen. Op deze manier vergroten we het comfort en de vrijheid van de reizigers. Nu kunnen ze hun reistijd nuttig gebruiken om bijvoorbeeld hun financiële transacties met de Hello bank!-app uit te voeren en het gevoel hebben van “yes-ik-heb-opnieuw-meer-vrijheid-gewonnen”.’

 

‘Na proefperiode evaluatie over bijkomende voertuigen’

Roger Kesteloot, directeur-generaal De Lijn:

‘De voorbije jaren hebben we wifi getest op enkele trams, nu gaan we voor een grootschalige publiekstest met 90 voertuigen. Met de wifitrams willen we een extra service bieden aan onze reizigers.  7 van de 10 verkochte mobiele telefoons zijn immers smartphones. Met de wifi maken we het onze reizigers ook makkelijker om onze realtime reisinfotoepassingen te gebruiken, want daarvoor heb je een dataverbinding nodig. Na een proefperiode evalueren we of er wifi kan komen op bijkomende voertuigen.’

 

Wifitrams herkenbaar aan affiche

Om technische redenen worden voorlopig alleen Hermelijntrams uitgerust met gratis wifi. Momenteel rijden er al 15 wifitrams in Gent. Tegen eind november komen er 45 wifitrams in Gent en 45 in Antwerpen. De wifitrams maken gebruik van het 3G/4G-netwerk van Mobistar. Ze zijn herkenbaar aan een flankaffiche van Hello bank!. Daarop staat ‘ontdek-hier-het-gratis-wifi-gevoel-op-de-tram’.

 

Registreren op de tram

Wie gratis wil surfen, moet zich eerst registreren op een wifitram. Dat doe je door op de landingspagina je gsm-nummer in te voeren en een wachtwoord te kiezen. Vervolgens krijg je een sms’je met een code die je moet invoeren. Zodra dat gebeurd is, kan je surfen.

 

Maandelijks voor 250 megabyte vrij surfen

Surfen is vrij, met uitzondering van porno, illegale downloadsites en een aantal extremistische sites.  Geregistreerde reizigers hebben een gebruikslimiet van 250 megabyte per maand. Dat is ruimschoots voldoende om social media te gebruiken, financiële transacties uit te voeren, te surfen en mails te lezen. De Lijn bekijkt of abonnees meer megabytes kunnen krijgen.

Contacteer ons
Erik Portier Managing director, LijnCom
Hilde Junius Head Press Relations Belgium, BNP Paribas Fortis SA/NV
Tom Van de Vreken Woordvoerder , De Lijn
Erik Portier Managing director, LijnCom
Hilde Junius Head Press Relations Belgium, BNP Paribas Fortis SA/NV
Tom Van de Vreken Woordvoerder , De Lijn
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks een of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 36 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar circa 11 miljoen ritten. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grootste werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.