Rit De Lijn betalen kan binnenkort met app KBC Mobile

Rit De Lijn betalen kan binnenkort met app KBC Mobile

Belgische primeur voor openbaar vervoer

Na de zomer kunnen reizigers van De Lijn hun rit betalen via de KBC Mobile app. De 1,80 euro voor het m-ticket gaat meteen van de zichtrekening. Met het nieuwe verkoopskanaal wil De Lijn het op termijn mogelijk maken om zonder cash geld de bus of tram te nemen. De Lijn is de eerste Belgische vervoermaatschappij die haar tickets via een bankapp verkoopt.

 

“Bank vooruit voor gebruiksgemak”

Roger Kesteloot, directeur-generaal De Lijn:

“Met de KBC mobile app maken we betalen voor bus en tram nog laagdrempeliger. Vorig jaar gingen al 12 miljoen digitale tickets de deur uit, dat is 60 procent van het totaal. Intussen kan je met de smartphone alle courante vervoerbewijzen kopen:  een ticket voor een enkele rit, een tienrittenkaart en een dagpas. Nu KBC als eerste grootbank het m-ticket aanbiedt, gaat het gebruiksgemak voor onze reizigers er letterlijk een bank op vooruit.”

“De Lijn stond al tijdje op verlanglijst”

Karin Van Hoecke, directeur Particulieren KBC:

“KBC wil zijn klanten nog meer comfort en gebruiksgemak aanbieden. Daarom breiden we KBC Mobile – dat door onze klanten steeds vaker gebruikt wordt en enorm op prijs wordt gesteld – verder uit met niet-bancaire diensten van geselecteerde partners. De Lijn stond al een tijdje op onze verlanglijst, ook gebruikers zelf suggereerden ons om de vervoermaatschappij toe te voegen. De Lijn beantwoordt aan een reële behoefte van onze klanten en vult heel mooi ons bestaande samenwerkingsverband met 4411 aan. Nu bieden we zowel autobestuurders als gebruikers van het openbaar vervoer een oplossing via KBC Mobile. Een parkeerplaatsje betalen of een ticket voor De Lijn aanschaffen  wordt nóg gemakkelijker.”

Geen aparte app nodig

De 826 000 gebruikers van KBC Mobile kunnen in het najaar via de app hun rit met de bus of tram van De Lijn betalen. Ze hoeven geen aparte app te installeren.

De enige voorwaarde om een m-ticket via de app te kopen, is je gsm-nummer ingeven. Vervolgens selecteer je in KBC Mobile ‘De Lijn’ en je de rekening waarmee je betaalt. Na deze keuze begint de 60 minuten reistijd. Het is mogelijk om meerdere tickets te kopen voor bijvoorbeeld medereizigers. Bij een controle van het vervoerbewijs kan je het m-ticket oproepen. Het m-ticket is het voordeligste vervoerbewijs voor een enkele rit, goed voor 60 minuten onbeperkt reizen. 

Contacteer ons
Tom Van de Vreken Woordvoerder VVM De Lijn / Antwerpen, De Lijn
Viviane Huybrecht Directeur Corporate communicatie/woordvoerster, KBC Groep
Tom Van de Vreken Woordvoerder VVM De Lijn / Antwerpen, De Lijn
Viviane Huybrecht Directeur Corporate communicatie/woordvoerster, KBC Groep
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.