Ronde van Frankrijk wijzigt busaanbod in en rond Brussel en Vlaamse Ardennen

Ronde van Frankrijk wijzigt busaanbod in en rond Brussel en Vlaamse Ardennen

Bijna 50 buslijnen aangepast op 6 en/of 7 juli

Tijdens de doortocht van de Ronde van Frankrijk op 6 en 7 juli hebben heel wat bussen van De Lijn een aangepast traject. Alles samen worden bijna 50 lijnen ingekort, omgeleid of tijdelijk afgeschaft door wegafsluitingen. Het gaat om lijnen van en naar Brussel en lijnen die in de Oostrand, de Westrand en de Vlaamse Ardennen het traject kruisen.

 

Etappes op 6 en 7 juli

Zaterdag gaat het vooral om lijnen in en naar Brussel, de Westrand en de Vlaamse Ardennen, zondag om lijnen in en naar Brussel en de Oostrand. De gedetailleerde info is te vinden op de website en in de reisinfotoepassingen van De Lijn.

Zaterdag 6 juli gaat de etappe van Brussel via Charleroi en Geraardsbergen weer naar Brussel. Zondag 7 juli is er een ploegentijdrit van Brussel via de oostrand weer naar Brussel.

 

Fan Park in Laken van 4 tot en met 7 juli

Door het Fan Park op het De Brouckèreplein worden de lijnen 230, 231, 232 en 460 in Laken omgeleid van 4 tot en met 7 juli.

Contacteer ons
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.