Ronde van Vlaanderen: rij mee tot in de finale met De Lijn

Beleef op zondag 31 maart het hoogtepunt van het Vlaamse wielervoorjaar opnieuw vanop de eerste rij! Samen met de steden Oudenaarde en Ronse, de gemeente Kluisbergen en de provincie Oost-Vlaanderen zorgt De Lijn opnieuw voor die gratis pendeldiensten waarmee reizigers gratis vanuit Oudenaarde, Kluisbergen (Berchem) en Ronse tot in de finale van de Ronde van Vlaanderen reizen.

Gratis pendelbussen

Wie met de trein of de auto komt, kan aan het station of een van de gratis parkings in Oudenaarde of Ronse op de pendelbussen stappen.

De pendelbussen brengen reizigers vanaf daar gratis tot in de finale van de Ronde: hop van de ene pendel op de andere, van de ene helling en publiekszone naar de andere en/of naar de aankomstzone. En nadien hoppen reizigers terug naar het station of hun wagen.

De pendelbussen zijn gratis dankzij de provincie Oost-Vlaanderen, stad Ronse, stad Oudenaarde en gemeente Kluisbergen.

Er zijn drie pendelbussen:

  • Pendelbus A Oudenaarde – Kwaremont/Paterberg
  • Pendelbus B Berchem – Kwaremont/Paterberg
  • Pendelbus C Ronse – Kruisberg/Paterberg/Kwaremont

Dienstregeling

De pendelbussen rijden van:

  • 10 tot 13.15 uur. Om 13.15 uur is de laatste heenrit vanaf A5 Parking Publiek Bruwaan, B4 Rotonde Berchem of C3 De Klijpe
  • 18 tot 20 uur. Om 20 uur is de laatste terugrit vanaf A1-B1 Paterberg of C2 Kwaremont.

Op het parcours van de gratis pendelbussen kan er kort oponthoud zijn als de renners net doorkomen. De pendelbussen rijden pas terug na de aankomst van de vrouwenwedstrijd.

Goed om te weten

Er is ook hinder mogelijk voor de vaste lijnen langs sommige stukken van het parcours. Dit voornamelijk in de omgeving van Antwerpen, het Waasland, de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen.

Meer info

Meer info vind je in de folder, op de website van De Lijn en de website van de Ronde van Vlaanderen.

Folder Ronde van Vlaanderen 2024

PDF - 1.4 Mb
Website preview
Ronde van Vlaanderen
De Ronde van Vlaanderen, ook bekend als Vlaanderens Mooiste, is dé wielerhoogmis van het Vlaamse voorjaar. Op zondag 31 maart is Vlaanderen het epicentrum van de wie...
Flanders Classics Events

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.