Rupelbrug tussen Boom en Willebroek gesloten voor herstellingswerken vanaf 7 augustus 2024

Ingrijpende herstellingswerken zorgen voor hinder in het verkeer en omleidingen voor verschillende buslijnen.

Vanaf woensdag 7 augustus 2024 zal de Rupelbrug tussen Boom en Willebroek in beide richtingen worden afgesloten voor wegverkeer. De Vlaamse Waterweg NV voert ingrijpende herstellingswerken uit aan de baanbrug, die naar verwachting zullen duren tot half december.

De werken hebben een aanzienlijke impact op het openbaar vervoer. De volgende buslijnen volgen een omleiding:

  • 86 Boom – Willebroek – Mechelen
  • 257 Boom – Bornem – Dendermonde
  • 269 Boom – Puurs – Lippelo – Sint-Amands – Dendermonde
  • 290 Boom – Niel – Antwerpen
  • 500 Mechelen – Rumst – Boom – Antwerpen
  • 868 Boom – Willebroek – Tisselt
  • 869 Boom – Willebroek – Heindonk – Mechelen
  • X60 Snelbus Boom – Londerzeel – Brussel Noord

Niet bediende haltes en vervanghaltes

Voor de duur van de werkzaamheden worden tijdelijke (eind)haltes ingericht in overleg met de lokale overheid, om de veiligheid van zowel passagiers als andere weggebruikers te garanderen. De informatie over welke haltes niet bediend zullen worden en waar de vervanghaltes zich bevinden kunnen reizigers op de website van De Lijn vinden. Zij plannen hun route best via de website of de app van De Lijn.

Veiligheid voorop

Het is belangrijk te weten dat chauffeurs alleen passagiers mogen laten op- en afstappen bij deze formeel bepaalde haltes. Opstappen of afstappen buiten deze haltes kan veiligheidsrisico’s met zich meebrengen.

De Lijn dankt iedereen voor het begrip en de hoffelijkheid tegenover haar chauffeurs tijdens deze tijdelijke situatie. Veiligheid blijft de hoogste prioriteit voor De Lijn.

Boom - Willebroek: werken aan Rupelbrug vanaf woensdag 7 augustus 2024 - De Lijn
Vanaf woensdag 7 augustus sluit de Rupelbrug tussen Boom en Willebroek in beide richtingen voor het wegverkeer, hierdoor is er hinder voor verschillende buslijnen.
De Lijn

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.