Samen met De Lijn veilig en milieuvriendelijk van en naar Pukkelpop

Samen met De Lijn veilig en milieuvriendelijk van en naar Pukkelpop

Hasselt - Pukkelpop 2023 staat voor de deur, en net zoals voorgaande jaren zorgt De Lijn met haar partners weer voor een aanbod om festivalgangers gemakkelijk op hun bestemming te brengen! Nieuw dit jaar zijn de digitale tickets die festivalgangers kunnen activeren om zich met De Lijn naar Hasselt of Kiewit te verplaatsen. Daarnaast zorgt De Lijn samen met Pukkelpop voor De Lijn-pendelbussen die festivalgangers vlot van het station van Hasselt naar het station van Kiewit vervoeren. Dankzij de ondersteuning van de provincie Limburg en 37 gemeenten heeft De Lijn ook gezorgd voor extra nachtritten na elke festivaldag. Dat initiatief is bedoeld om ervoor te zorgen dat alle festivalgangers veilig en comfortabel huiswaarts kunnen keren na een avond vol plezier en muziek.

Met dit gevarieerde aanbod willen De Lijn en haar partners een duurzaam en veilig vervoersalternatief bieden voor Pukkelpop-bezoekers. Zo kunnen muziekliefhebbers zorgeloos genieten van het festival en tegelijkertijd bijdragen aan een milieubewuste mobiliteit.

Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken: “De Lijn zorgt ook dit jaar voor (extra) vervoer tijdens Pukkelpop. Naast de pendelbussen en de nachtbussen, krijgen de festivalgangers via een activatiecode ook vier tickets die geldig zijn op het volledige netwerk van De Lijn. Via deze verschillende opties zorgen we ervoor dat de festivalgangers zich op een vlotte, veilige en duurzame manier van en naar Pukkelpop kunnen verplaatsen.”

Bert Lambrechts, gedeputeerde voor mobiliteit van de provincie Limburg: “Verkeersveiligheid blijft een aandachtspunt voor het provinciebestuur’, zegt gedeputeerde voor mobiliteit, Bert Lambrechts. ‘Daarom wilden we ook zeker dit mooie initiatief in 2023 herhalen. Vorig jaar vervoerden de nachtbussen immers zo’n 3.600 feestvierders veilig naar huis! En het verheugt mij dat samen met ons, ook 37 gemeenten én De Lijn zich willen inzetten voor méér verkeersveiligheid tijdens de uittocht van de vele festivalgangers na het laatste optreden. Zo bieden we iedereen die dat wenst, een veilig alternatief aan!”

Ann Schoubs, directeur-generaal van De Lijn: “Beweeg mee naar minder CO2 is niet alleen ons motto voor de dagdagelijkse verplaatsingen. Duurzaamheid is onze drijvende kracht. Daarom willen we de festivalbezoekers (jong of al iets minder jong) een attractief, groen reisalternatief bieden. Door de samenwerking met Pukkelpop kunnen festivalgangers vanuit elke hoek van Vlaanderen genieten van de bus- en tramdiensten van De Lijn, die het festivalterrein vlot bereikbaar maken. Hierdoor kunnen festivalgangers zonder zorgen en stress van hun favoriete artiesten genieten, wetende dat ze een positieve bijdrage leveren aan het milieu.”

Frederik Luyten, Press & Media Manager Pukkelpop: “Samen met de provincie Limburg kunnen we al gratis een bewaakte fietsenstalling aanbieden. Dankzij het partnership met De Lijn mogen we daar ook gratis busvervoer aan toevoegen. Elk jaar opnieuw blijkt hoezeer dit geapprecieerd wordt door onze festivalgangers en crewleden. Zo veel mogelijk mensen de kans geven om op een duurzame en goedkope manier naar Pukkelpop te reizen, daar doen we het voor!”

 

Pendelbussen

Tussen het station van Hasselt en het station van Kiewit rijden pendelbussen. Handig, want zo raken de bezoekers snel van en naar de festivalsite en de campings.

Concreet kunnen ze op deze momenten meereizen met de pendelbussen:

 • Donderdag 17 augustus 2023
  Van 9 uur ’s morgens tot en met vrijdag 5 uur ’s morgens.
 • Vrijdag 18 augustus 2023
  Van 9 uur ’s morgens tot en met zaterdag 5 uur ’s morgens.
 • Zaterdag 19 augustus 2023
  Van 10 uur ’s morgens tot en met zondag 5 uur ’s morgens.
 • Zondag 20 augustus 2023
  Van 10 uur ’s morgens tot en met maandag 5 uur ’s morgens.
 • Maandag 21 augustus 2023
  Van 8 uur ’s morgens tot en met 16.30 uur in de namiddag.

Nieuw dit jaar: kosteloze digitale tickets

Wie een geldig PKP23-ticket heeft, krijgt vier tickets die geldig zijn op het uitgebreide netwerk van De Lijn. Daarmee kan het voor- of natraject met bus of tram van De Lijn afgelegd worden wanneer men naar of van Hasselt of Kiewit reist. Deze tickets dienen wel geactiveerd te worden vooraleer ze gebruikt kunnen worden voor het voor- en/of natraject. Op het PKP23-ticket staat de activatiecode en de uitleg om deze tickets te gebruiken.*

 

Nachtbussen

Dankzij de provincie Limburg en 37 gemeenten zijn er na elke festivaldag ook heel wat gratis nachtbussen.

Woon je in één van de volgende gemeenten, dan reis je zelfs gratis op vertoon van je festivalbandje:

Alken - As – Beringen – Bilzen – Bocholt – Borgloon – Bree – Diepenbeek – Diest - Dilsen-Stokkem – Genk – Gingelom – Ham – Hamont-Achel – Hasselt - Hechtel-Eksel - Herk-de-Stad - Heusden-Zolder – Hoeselt - Houthalen-Helchteren – Kinrooi – Kortessem – Lanaken – Leopoldsburg – Lommel – Lummen – Maasmechelen – Nieuwerkerken – Oudsbergen – Peer – Pelt – Riemst - Sint-Truiden – Tessenderlo – Tongeren – Wellen – Zutendaal

Met deze lijnen raken de festivalgangers in de vroege uurtjes weer veilig thuis:

 • Lijn 3 Kiewit – Wellen – Borgloon
 • Lijn 8 Kiewit – Genk – As – Opglabbeek – Gruitrode – Bree – Bocholt -Kaulille
 • Lijn 16 Kiewit – Meeuwen – Gruitrode – Bree – Kinrooi
 • Lijn 45 Kiewit – Diepenbeek – Lanaken
 • Lijn 45 Kiewit – Zutendaal – Maasmechelen – Dilsen-Stokkem
 • Lijn 48 Kiewit – Houthalen-Helchteren – Peer – Hamont-Achel
 • Lijn 91 Kiewit – Lummen – Tessenderlo – Ham
 • Lijn 180 Kiewit – Helchteren – Hechtel-Eksel – Lommel
 • Lijn 299 Kiewit – Herk-de-Stad – Linkhout (Lummen) – Diest
 • Lijn 18a Kiewit – Houthalen-Helchteren – Hechtel – Peer – Eksel – Neerpelt – Achel
 • Lijn 20a Kiewit – Diepenbeek – Hoeselt
 • Lijn 20a Kiewit – Bilzen
 • Lijn 21a Kiewit – Alken – Sint-Truiden – Gingelom
 • Lijn 4/39 Kiewit – Kortessem – Tongeren – Riemst
 • Lijn 52/58 Kiewit – Heusden-Zolder – Beringen – Leopoldsburg
 • AL - Avondlijn Hasselt

In de eventuele tussenliggende gemeenten die niet vernoemd zijn, stopt de bus niet.

De nachtbussen richting Hasselt vertrekken ter hoogte van het festivalterrein en de voertuigen richting Zonhoven vertrekken ter hoogte van Kiewit Kerk.

Opstappen kan

 • in de nacht van vrijdag op zaterdag om 2.30 uur;
 • in de nacht van zaterdag op zondag om 2.30 uur;
 • in de nacht van zondag op maandag om 0.30 uur.

Linken:
Pukkelpop 2023: gratis pendel- en nachtbussen - De Lijn
Pukkelpop 2023

 

 

 

 

 

*Hier is een handige gids om de tickets te activeren:

 • Stap 1: Zoek je unieke code

Op het PKP23-ticket staat een speciale en unieke code die de sleutel is tot gratis reizen met De Lijn. Reizigers kunnen deze code inwisselen via de app of de website van De Lijn.

 • Stap 2: Activeren via de app of via de website
  • App
  • Open de De Lijn-app en ga naar het gedeelte 'Koop tickets'.
  • Zoek de optie 'Heb je een code?' en voer hier je unieke code in.
  • Klik vervolgens op 'Inwisselen' om je gratis tickets te activeren.
    
  • Website
  • Bezoek de ticketpagina op onze website en scroll naar beneden.
  • Je zult daar ook de tekst 'Heb je een code?' zien. Voer hier je unieke code in.
  • Kies het De Lijn-account waarop je de code wilt inwisselen en ga verder.
  • Zorg ervoor dat je voor- en achternaam zijn ingevuld (let erop dat deze identiek zijn aan de schrijfwijze op je identiteitskaart) en accepteer onze voorwaarden.
   Het gratis vervoerbewijs staat nu veilig opgeslagen in de ticketzone en is te herkennen aan de ontvangstdatum. Nu is de reiziger helemaal klaar om naar de festivalweide te reizen via De Lijn. De gratis tickets moeten geactiveerd worden voordat men zijn reis start.
Contacteer ons
Kabinet gedeputeerde Bert Lambrechts
Informatie en Communicatie Provincie Limburg Persdienst
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.